Genel

En İyi Blog Açma Siteleri

[ad_1]

İnternette yazı yazmak için “WordPress.org, Wix.com, Blogger.com (Google Blogspot) ve GoDaddy Hazır Blog Sitesi” gibi blog açma sitelerinden birini kullanabilirsiniz. Bu servislerden birini kullanarak kişisel web sitenizi oluşturabilir ve hatta para bile kazanabilirsiniz. Bkz.: Blog Yazarak Ayda 14.000₺ Kazanmak

  • Çok ciddi veya kurumsal olmayan bir web sitesi yapmayı düşünüyorsanız, özel alan adına (domain) ihtiyacınız olmayan ücretsiz servislerden birini kullanabilirsiniz.
  • Ancak profesyonel görünümlü bir web sitesine sahip olmayı düşünüyorsanız veya sitenizin amatörce görünmesini istemiyorsanız, yapmanız gereken:
    1. WordPress.org’u kullanmak veya
    2. Ücretsiz servislerin kısıtlı sunduğu paketlerin özelliklerini para vererek açtırabilirsiniz. Bunların hangileri olduğunu “Platformların Özet’i” kısmında bulabilirsiniz.

Neden mi?

  • Kendi alan adınızın olması profesyonel bir görünüm sağlar.
  • Ziyaretçiler veya müşterilerin alan adınızı hatırlaması kolay ve akılda kalıcı olur.
  • Ve son olarak kendi alan adınız olmadan Örneğin Google gibi arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmek çok zor olur.

Blog Oluşturmak İçin Kullanılabilecek En İyi Servisler

1. WordPress.org

Blog Açma Sitesi - WordPress.org

Blog açmak için kullanılabilecek en iyi site WordPress(.org). (Bence 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ yıldızı hak ediyor.)

WordPress 2003 yılında kurulmuş ve blog oluşturmak için gerekli tüm dosyaları içereb bir yazılımdır. WordPress’le başta blog olmak üzere tüm web site çeşitlerini yapabilirsiniz.

WordPress’le Blog sitesi oluşturmak için Hosting ve Domain (satın) almalı ve ardından kurulumları yapmalısınız. Bu genelde; selefi olan WordPress.com’la karıştırılır. Aradaki farkları; WordPress.com ve WordPress.org arasındaki farkları yazımda görebilirsiniz.

Genellikle;

  • Blog açma konusunda ciddi olanlar
  • Sitesi üzerinde tam kontrole sahip olmak isteyenler
  • En çok da blog yazarak para kazanmak isteyen bloggerlar tarafından tercih edilir.

WordPress.org Artıları:

  • Blogunuzda tam kontrole sahip olursunuz. Böylece reklamlardan kazanacağınız para tamamen sizin olur.
  • Esnektir: Blog siteniz üzerinde tam kontrole sahip olursunuz.
  • Özelleştirilebilirdir: 55.000 eklenti ve 7.000 tema aracılığıyla hemen hemen her şeyi sitenize ekleyebilirsiniz. Örneğin WhatsApp eklentisi ile sitenizde WhatsApp mesajlaşma özelliğini kullanabilirsiniz.
  • SEO dostudur. Böylece tüm arama motoru sonuçlarında (SERP) üst sıralara çıkmak kolaydır.
  • Sosyal medya platformları ile son derece iyi çalışır.
  • Geniş kullanıcı topluluğu olduğu için herhangi bir problemle karşılaştığınızda çözümü bulmak kolaydır.

WordPress.org Eksileri:

  • Hosting ve Domain satın almanız gerekir. (Ücretli)
  • Blogunuzun yedeklemesini ve güvenliğini sizin yapmanız gerekir. (Bunları yapmak bir basittir dolayısıyla yetenek gerektirmez)

WordPress.org Fiyatı:

WordPress.org aslında ücretsizdir ancak hosting ve domain satın alınması gerektiği için ücretli denir.Blog açmak için Domain (yani alan adı – 70 TL/Yıl) ve Hosting (web barındırma – 100 TL/Yıl) satın almanız gerekir. Ek olarak blog sitesine daha fazla esneklik ve özellik eklemek için Premium eklentilere ve temalara ücret ödemeniz gerekebilir.

Bkz: Profesyonel Blog Nasıl Açılır

2. WordPress.com

Blog Açma Sitesi - WordPress.com

WordPress.com, WordPress.org’un kurucularına ait olan Automattic’in ücretsiz bir sitesidir (servisidir).

Aslında (ücretsiz dediğime bakmayın), bu ve diğer platformların tamamı kısıtlı özelliklerle ücretsizdirler. Blog yazarak para kazanma gibi bir niyetiniz yoksa bu hizmeti kullanabilirsiniz.

Genelde;

  • Küçük bir hobi blogu istiyorum,
  • Blog yazmayı denemek istiyorum,
  • Öylesine blog yazmak istiyorum diyenler için idealdir.

WordPress.com Artıları:

  • Blog açmak çok kolaydır – Sadece mail hesabınızla blog oluşturabilirsiniz.
  • WordPress.com blog açma sitesi üzerinde sitenizi oluşturacağınız için Domain ve Hosting almanıza gerek yoktur. (Bunun eksileri var)
  • Menülerin kullanımı kolaydır.
  • Site bakımı ve güncellemeleri otomatik olarak gerçekleştirilir.
  • Ücretli planlarda profesyonel ve ücretli destek hizmeti vardır.

WordPress.com Eksileri:

  • Ücretsiz hesap çok kısıtlıdır. Örneğin; blog siteniz subdomain (alt alan adı) üzerinde kurulur. Siteniz şöle bir adrese sahip olur: https://wpsitekur.wordpress.com
  • Yıllık en az 300 TL vermeniz gerekir ve ücretli planlar içinde temaları ve eklentileri Premium (iş) planında ve daha üstünde kullanabilirsiniz.
  • Para kazanma imkanı neredeyse yok denecek kadar azdır. Para kazanmak için ücretli planlara yükseltmeniz gerekir.
  • Blogunuzda WordPress.com’un belirlediği reklamlar görünür ve siz o reklamlardan pay alamazsınız.
  • Platformun şartlarını ve hizmet koşullarını ihlal ettiğinizde blog siteniz silinir.
  • Ücretsiz sürümü kullandığınız sürece sitenizde istemediğiniz reklamlar ve marka isimleri görünür.

WordPres.com Fiyat:

Temel paket fiyatı yıllık 156 TL ve E-ticaret paketleri 1500 TL’dir. Güncel fiyatlar: WordPress.com fiyatları

Bkz: WordPress.com ile Ücretsiz Blog Nasıl Açılır

3. Wix.com

Wix .com - Blog Açmak İçin Ücretsiz En İyi 3. Site - Logo

Wix, blog açmak için kullanılan en popüler blog siteleri içindedir. Wix, küçük blog siteleri oluşturmak için mükemmel bir “sürükle ve bırak site oluşturucusu” aracı ve bulut tabanlı web geliştirme hizmeti sunar.

Teknik bilgi ve becerisi olmayan kişilerin kendi bloglarını oluşturmaları için 2006 yılında kurulmuştur.

Uygulama Pazarı, fotoğraf galerileri veya e-ticaret gibi ek işlev modüllerini eklemenize olanak tanır. Ayrıca 500’den fazla şablon ile blog sitenizi kolayca tasarlayabilirsiniz. HTML5 programlama dilinde kendi web sitemi nasıl kurabilirim? diyenler tarafından tercih edilebilir.

Sınırlı özelliklerle ücretsiz blog açma hizmetini kullanabilirsiniz ancak premium paketlerine geçiş yapmak için şuradaki Wix fiyatlarını ödemeniz gerekir.

Wix ile blog sitesi açmak için linke tıklayın.

4. Blogger.com (Google’ın Blog Açma Sitesi Blogspot)

Blogger .com - Blog Açmak İçin Ücretsiz En İyi 2. Site - Logo

Blogspot olarak da bilinen Blogger.com, İnternette günlük tutmak, bilgilerinizi paylaşmak ve blog yayınlamak için kullanılan en iyi blog açma sitelerinden biridir. Bu platform, Python programlama dili kullanılarak yazılmıştır.

Blogger.com, 2003 yılında Google tarafından satın alındıktan sonra, ücretsiz blog açma servisine dönüştürülmüştür. Blog yazmak ve hayran kitlenize ulaşmak için yapmanız gereken tek şey, bir Gmail hesabı ile ücretsiz blog açmaktır.

Blogger.com’da bedava blog kurmak için tıklayın.

5. Tumblr.com

Tumblr .com - Blog Açmak İçin Ücretsiz En İyi 4. Site - Logo

Tumblr, kullanıcıların bir “tumblelog” veya kısa blog gönderileri yayınlamasına izin veren bir blog açma sitesi veya sosyal medya aracıdır. Tumblr’ın ana ayırt edici özelliği, sitenin serbest biçimli doğası ve kullanıcıların kendi sayfalarını yoğun bir şekilde özelleştirmesinde yatmaktadır.

Hemen hemen tüm diğer sosyal ağlar, sınırlı tasarım esnekliğine sahip standart profil sayfalarına sahiptir ancak Tumblr öyle değildir. Şirket Yöneticileri, metin ve .gif dosyalarından müzik ve videolara, belirli hayran grupları, alt kültürler, ve işletmeler tarafından kullanılabilecek özellikler sunduğunu belirtmektedir.

Özetle; Tumblr, sosyal medya özelliklerine sahip diğer bloggerları takip edebileceğiniz mikroblog platformudur ve kısa blog gönderileri oluşturmak isteyenler için ideal bir blog açma yazılımıdır.

Tumblr’da ücretsiz blog yapmak için tıklayın.

6. Weebly.com

Weebly .com - Blog Açmak İçin Ücretsiz En İyi 5. Site - Logo

Weebly, 50 milyondan fazla web sitesine sahip en büyük blog sitesi oluşturucularından biridir. 2018 yılında, e-ticaret şirketi Square tarafından satın alınmıştır. Weebly, yalnızca blog açmak ve web sitesi oluşturmak için değil, aynı zamanda ürün satmak için de kullanılabilir bir hizmettir. SEO’dan e-ticarete kadar sitenizi büyütmenize yardımcı olacak uygulamalar ve özelliklerle birlikte gelir.

Bu blog oluşturma sitesi, herhangi bir programlama geçmişiniz olmasa bile, çok kısa bir süre içinde güzel web siteleri oluşturmanıza olanak tanır. İşletme siteleri, e-ticaret web siteleri, bloglar veya özel ilgi alanlarına hitap eden siteler yapabilirsiniz. Temel paket fiyatları ücretsizdir ancak bussines paketi aylık 20 Euro’dur.

Weebly ile harika blog sitesi oluşturmak için tıklayın.

7. Medium.com

Medium .com - Blog Açmak İçin Ücretsiz En İyi 6. Site - Logo

Medium, SimilarWeb’e göre aylık 196 milyon kullanıcısı olan bir blog sitesi açma platformudur. Kullanımı Twitter’a benzerdir, ancak Twitter gibi 280 karakter sınırı yoktur. Bu, bir blog yapmak için en ideal hizmetlerden biridir, çünkü platformda tasarım yapmazsınız, sadece yayınlarınıza odaklanırsınız.

Ancak sınırsız erişim ve reklamları kaldırmak için abonelik gerekir ve abone olma fiyatı yıllık 50 dolardır.

Medium’da blog sitesi açmak için tıklayın.

8. Site123.com

Site123 .com - Blog Açmak İçin Ücretsiz En İyi 7. Site - Logo

Site123, alternatif blog sitelerinden biridir. Diğerlerini kullanmak istemezseniz Site123’ü deneyebilirsiniz. Kişisel veya kurumsal şirketler tarafından 1-2-3 kadar kolay site kurabileceğiniz blog sitesidir. Ayrıca, ürünlerinizi satmak için e-ticaret web sitesi de yapabilirsiniz.

Platformu kullanarak hesabınızı Türkçe oluşturabilir ve 7/24 destek hizmetinden yardım alabilirsiniz. Diğer blog oluşturma servislerinde olduğu gibi bunda da kısıtlı özellikler vardır. Ancak Premium hesaba geçmek isterseniz aylık 12.80 dolar ücret ödemeniz gerekir.

Site123’de blog yapmak için tıklayın.

9. GoDaddy Hazır Blog Açma Sitesi

GoDaddy - En İyi Blog Açma Sitesi

Blog sitesi kurmak için kullanabileceğiniz ücretsiz servislerden biri de GoDaddy Hazır Web Sitesi oluşturucu aracıdır. Bu araçta bir çok tema şablonu vardır, bu şablonlardan herhangi biri ile bloğunuzun tasarımını değiştirebilirsiniz.

GoDaddy’de hesap edindikten sonra, kendi resimlerinizi ve metninizi ekleyerek yayınlayabilirsiniz. GoDaddy’de ürün listelerini ve ödeme seçeneklerini kullanarak e-ticaret mağazası bile kurabilirsiniz. GoDaddy Web Sitesi Mimarı Planları ve Fiyatlandırması temel pakete aylık 19.99 TL, premium pakete ise 39,99 TL vermeniz gerekir.

GoDaddy’nin hazır web site aracıyla blog başlatın..

10. Hostinger Hazır Blog Sitesi

Hostinger - En İyi Blog Açma Sitesi

Hostinger, blog sitesi oluşturmak için en iyi performansı bulacağınız bir platformudur. Hostinger hazır site kur aracını kullanarak dakikalar içinde blog sitesi kurabilirsiniz.

Platformların ÖZET’i

  • WordPress.org: Fiyat yıllık 100 – 200 TL. Profesyonel. Bu platform ile blog nasıl açılır? Örnek URL: https://wpsitekur.com
  • WordPress.com: Ücretsiz. Sınırlı özellikler sunar. Kurulumu çok kolay. Ücretli paket yıllık 156 TL‘den başlar. URL: https://wpsitekur.wordpress.com
  • Wix.com: Ücretsiz. Sınırlı özellikler sunar. En iyi sürükle ve bırak blog yapma aracı. Ücretli temel paket paket yıllık 60₺ den başlar. URL: https://wpsitekur.wix.com
  • Blogger.com: Ücretsiz. Diğer adı ile Blogspot, Google’ın kişisel blog açma servisi. Özel alan adı alırsanız yıllık ortalama 60₺. URL: https://wpsitekur.blogspot.com
  • Tumblr.com: Ücretsiz. Twitter’a benzer mantığa sahip blog açma platformu. Özel alan adı ile yıllık 60₺. URL: https://wpsitekur.tumblr.com
  • Webly.com: Ücretsiz. Sınırlı özellikleri var. Kolay blog sitesi oluşturulur. Ücretli üst temel paket Yıllık 60 €. URL: https://wpsitekur.weebly.com
  • Medium.com: Ücretsiz. En hızlı blog oluşturma ve blog yazma servisi. Türkçe değil. Diğerleri Türkçe. Reklam görmemek için yıllık abonelik 50$. URL: https://snahmetkaya.medium.com/
  • Site123.com: Ücretsiz. Alternatif blog açma platformu. Yıllık 153,6 $. URL: https://wpsitekur.site123.com
  • GoDaddy Hazır Blog Sitesi: GoDaddy hosting ve domain firmasına ait bir blog oluşturma aracı. Yıllık 239,88₺
  • Hostinger Hazır Site – Bu platformu, Hostinger şirketine ait blog açma servisi. Yıllık 84₺.

Not: 📢 Sitelerin yanlarına ücretlerini bıraktım oradan web sitesine gidip paket özelliklerine mutlaka bakın. Dediğim gibi her zaman için wordpress.org avantajlıdır. Ücretsiz dediklerimin en üst paketlerine yükseltseniz bile wordpress.org’un özelliklerden daha az özellik sunarlar.

Blog açma siteleri için örnekler;

  • WordPress.org: https://wpsitekur.com/ (Blog açmak için kullanacağınız dosyalar ücretsiz. 3. taraf bir hosting firmasına domain ve hosting almak için her yıl ortalama 150 – 200 TL arasında ücret ödemeniz gerekir.)
  • WordPress.com: https://wpsitekur.wordpress.com (-kısıtlı özelliklerle- ücretsiz)
  • Blogspot (Google Blog Servisi): https://wpsitekur.blogspot.com (ücretsiz)
  • Tumblr: https://wpsitekur.tumblr.com (Tumblr Ücretsiz)
  • Medium: https://snahmetkaya.medium.com/ (-kısıtlı özelliklerle- ücretsiz)

Ücretsizlerin hepsinin URL’si böyledir.

Gördüğünüz üzere ücretsiz blog açma sitelerini kullandığım URL’lerde (site isimlerinde) “wordpress” veya “blogspot” gibi markalar görünmeye başladı. İşte bu gördükleriniz reklamdan başka bir şey değil. Anlayacağınız ücretsiz servislerin reklamını biz yapıyoruz. Bu yüzden ücretsizler.

Buraya bir bilgi notu eklemek istiyorum: Yazdığınız isimden önce gelen şeye Subdomain (yani alt alan) denir. Ve blog siteniz bu subdomain üzerinde kurulur. Subdomain’i kaldırmak ve onun yerine özel alan adı (Domain) almak isteyebilirsiniz. Ancak domain almanın da extra bir ücreti vardır. Ayrıca sizden önce başka birisi almadıysa alabilirsiniz bunu belirtmekte de fayda var. Ücretleri domain yazımdan bulabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Blog açmak için kullanılan sitelerin seçimi nasıl olmalı

Blog açma sitelerinin hangisine karar vereceksiniz? Biliyorsunuz, bu aşama önemli bir aşama. Seçeceğiniz blog sitesi, ne yapmayı umduğunuza ve ne kadar kontrole sahip olmak istediğinize bağlı olarak değişir.

Blog açmak istiyorum hangi platform? Ben de hobi olarak bu işi yapıyorum. Uzun süredir bu işin içinde olan biri olarak söyleyebilirim ki; kendi sitemde ve kurduğum sitelerin tamamında profesyonel site yapmak için WordPress.org platformunu kullanıyorum.

Ücretsiz olmalı mı? Seçeceğiniz blog platformu ücretsiz olmalıdır ancak ücretsiz siteler kısıtlı özelliklere sahiptir. Para kazanmak gibi bir niyetiniz yoksa ve sadece hobi veya günlük tutmak için blog yazacaksanız ücretsiz servislerden birini mesela Blogger.com veya WordPress.com’u tavsiye edebilirim.

Blog yazarak para kazanmak istiyor musunuz? Blog sitelerinden birine karar vermeden önce kendinize sormanız gereken en önemli konulardan biri blog sitesi açarak para kazanmak isteyip istemediğinizdir. Hem düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmak hem de bu eylemlerden para kazanmak istiyorsanız ücretsiz blog sitelerini bir kenara bırakıp İnternetten para kazanacağınız en iyi blog sitesi WordPress.org’u kullanmalısınız.

Yerleşik Metin Editörü Fonksiyonları iyi olmalıdır. Blog açma sitesi, metin düzenleyeceğiniz aracı kullanırken Microsoft Word metin işlemcisi gibi ihtiyacınız olan tüm özellikleri size sunmalıdır. Çünkü bloglar çoğunlukla metindir, bu nedenle çeşitli biçimlendirme seçenekleri sunan bir platform seçmelisiniz.

Kullanıcı yorumları için etkileşim. Hem kullanıcılar gözünde hem de Google gibi arama motorlarının gözünde yorumlara verdiğiniz cevaplar sizin için artı bir değerdir. Yorumlara verilen cevaplarla birlikte sisteminizin güzel olması kaliteli blog sitesi imajını verecektir. Dolayısıyla insanlar hemen çıkıp gitmeyecek, arama motorları da içeriğinizin kaliteli olduğuna kanaat getirecektir. Bu da sizin Google sıralamalarında iyi olmanızı sağlayacaktır. (Nereden nereye bağladım değil mi? Ama inanın böyle)

Özelleştirilebilirlik. CMS’lerin bir çoğu, eklentileri kullanarak sitenizin görüntüsünü ve işlevselliğini özelleştirmenize olanak tanır. Bu, basit bir blog sitesi için bile önemlidir, çünkü istediğiniz zaman yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

Ölçülebilirlik ve Sorunsallık. Bir nevi blog sitesinin veriminin kontrol edilebilirliğidir. Buna e-ticaret sitelerinde dönüşüm de denilmektedir. Yaptığınız işin sonucunu göreceğiniz bir platform seçmelisiniz. Sitenize kim giriyor, hangi yazıyı okuyor, blog sitesinde kaç kişi var…? Bunları öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu verimi üst seviyede elde etmek için problem çıkartmayan bir sistem seçtiğinizden emin olmalısınız.

Kullanıcı dostu. İyi bir blog sitesi oluşturmak için kullanacağınız blog açma sitesinin kolay kullanılır olması elzemdir. Bir işi tamamlamak için araçlarının tam olması gerekir. Bunu otomatik vites arabayla manuel vites araba kıyaslaması gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla en iyi blog sitesini öğrenmek ve kullanmak pratik ve kullanıcı dostu olmalıdır.

✅ Blog yazarı ne demek?

Blog yazarı, internetteki web sayfalarında yazı yazan kişidir.

✅ Blog ismi nasıl olmalı?

Blog ismi akılda kalıcı ve sonradan hatırlanması kolay olmalıdır.

– 15 karakterden kısa olsun.
– Mümkün olduğunca .com alan adı uzantılı domain alın.
– Blog ismi içinde sayı ve semboller olmasın.
– Sade ve öz olsun.
– Anahtar kelimenizi içinde barındırsın.
– Türkçe karakter kullanmayın.

✅ Blog açmak isteyenlere öneriler verebilir misiniz?

1.   Öncelikle blog açma işini kimsenin anne karnında öğrenmediğini bilmelisiniz.
2.   Önce kendiniz için yazın (Yazdığınızı okuyun, beğenmiyorsanız düzenleyin).
3.   E-posta listesi oluşturun (Metinlerinizi yayınlanınca ilk önce e-postanıza kaydolanlara gitsin).
4.   Hayran kitlenize ya da hitap ettiğiniz kişilere karşı samimi olun ve onlara saygı duyun.
5.   Yazılarınızın içinde affiliate ortaklığı ya da yönlendirme linkleriniz varsa okurlarınızı harekete geçirici mesajlar kullanın (Hemen al, şimdi sipariş ver, tıkla satın al gibi).
6.   Karşılıksız hediye verin.
7.   Tutarlı ve istikrarlı olun.
8.  Bildiklerinizi samimi olarak paylaşın (Şeffaf davranın ve bir şey saklamayın).
9.  İlgi ve hedef kitlesine zaman ayırın (yorumlardan sordukları soruları cevaplamaya çalışın).
10. Bu iş için ciddi iseniz blogunuza yatırım yapın. Örneğin seçeceğiniz temayı Premium WordPress temalardan seçin. Mobil, AMP ve SEO uyumlu olmasına özen gösterin (paranız yoksa warez tema’dan uzak durun ücretsiz kullanın).
11. İçeriği oluşturduktan sonra kendinize “dikkat etmem gereken ne kaldı” diye sorun. Metninizi baştan aşağıya bir kere okuyun.

✅ Blog açmak para kazandırır mı?

Yukarıda Google Adsense gelirleri var. Bir arkadaşımın, WordPress.org ile oluşturduğu blog sitesinden kazandığı para aylık 14 bin TL.

Bkz.: Blog Nasıl Açılır

[ad_2]
Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

deneme bonusu veren siteler deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler escort konya escort konya kartal escort ümraniye escort ataehir escort kadıköy escort anadolu yakası escort bursa escort bursa escort maltepe escort ataehir escort pendik escort kartal escort ataşehir escort kurtky escort escort bursa escort ankara görükle escort bursa escort bursa eskort ankara escort şişli escort istanbul escort bakrköy escort mecidiyeky escort işli escort

Kapalı