En İyi 5 WordPress Yorum Eklentisi
[ad_1]
Bir web sitesi veya blog için aktif bir yorum bölümü çok önemlidir.
Peki bir web sitesi için yorumlar neden bu kadar önemlidir?
Yorumlar, trafiği artırmanın ve web sitenize veya blogunuza backlink almanın en kolay yoludur. Etkin bir yorum bölümü, blogunuzun içeriğini daha etkileşimli hale getirir. WordPress, blog yazarlarına yerel bir yorum sistemi ile mükemmel bir İçerik Yönetim Sistemi sağlar. Bu yüzden bu yazıda, web sitenize çok fazla trafik ve backlink alabilmeniz için en iyi WordPress yorum eklentilerini listeleyeceğiz.
WordPress Yorum Eklentisi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Faktörler
WordPress yorum eklentisi seçerken, aşağıdaki faktörler göz önünde bulundurmanız gerekir:
Kullanıcı Dostu
Yorum eklentisinin kullanıcı arayüzü; yorum düzenleme alanı, renkler, yazı tipleri, grafikler vb. tüm açılardan basit olmalıdır. Daha iyi bir kullanıcı arayüzü daha iyi kullanıcı katılımı sağlar.
SEO Uyumluluğu
Seçtiğiniz yorum eklentisinin SEO dostu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
Kullanıcı gizliliği
Bazı yorum eklentileri, kullanıcıların verilerini takip eder ve pazarlama süreçlerinin bir parçası olarak bunları üçüncü taraflara satar. Bu yüzden kullanıcı gizliliğine önem veren bir eklenti seçmeniz gerekir.
Denetleme özellikleri
Bir web sitesinde yorum denetleme özelliklerinin bulunması bir zorunluluktur. Yorum eklentisi, yorum denetleme özelliklerini desteklemezse, kullanıcıların yorumları ile ilgili birkaç sorunla karşılaşabilirsiniz.
Kullanım kolaylığı
Seçeceğiniz yorum eklentisi, yorum yapanlar ve web sitesi/blog sahipleri için kolayca kullanılabilir olmalıdır. Çünkü yorum yapanlar karmaşık adımlar atmadan fikirlerini özgürce paylaşmayı severler.
Kontrol
Bazı yorum eklentileri, blog yorumları bölümünü kontrol etmenize izin vermez. Bu nedenle, blog yorumları bölümünüzün tam kontrolünü size veren bir yorum eklentisi seçmeniz gerekir.
İstenmeyen posta yönetimi
İstenmeyen posta yorumları, bir web sitesi/blog sahibinin kabusudur. Bu nedenle, yerleşik spam yönetimi özelliğine sahip bir yorum eklentisi seçmeniz gerekir.
Yalnızca yorum yayınlamaktan daha fazlası
Tepki verme, olumlu oy verme, olumsuz oy verme ve derecelendirme gibi özelliklere sahip yorum eklentileri siteniz için daha kullanışlı olacaktır.
Misafir Yorumları
Bazı kullanıcılar yorum yapmak veya tepki vermek için kaydolmayı sevmezler. Bu nedenle, misafir yorumları, yalnızca adlarını ve e-posta’larını vererek anonim olarak yorum yapmaları için en iyi seçenektir.
En İyi 5 WordPress Yorum Eklentileri
Aşağıdaki listede en iyi 5 WordPress yorum eklentisini bulabilirsiniz:
1. wpDiscuz
wpDiscuz, WordPress için ücretsiz bir yorum eklentisidir.
Özellikler
Çoklu Düzen – Özel yorum formu oluşturucu ayarlarını kullanarak farklı sayfalar ve gönderi türleri için farklı düzenler seçebilirsiniz.
Satır İçi Yorumlar – Bu, yazarın sorularını ve okuyucu yorumlarını içeren bir makale okuma seçeneğidir. Yazarlar, metnin herhangi bir paragrafında okuyucular için sorular oluşturabilir ve ziyaretçiler okurken geri bildirim isteyebilir.
Canlı bildirimler – Yeni yorum yapıldığında canlı bildirimler almanıza olanak tanır.
Gönderi Derecelendirmesi – Gönderi derecelendirmesine izin verir.
Sosyal Yorumlama – Sosyal oturum açma seçenekleri mevcuttur.
Yorum Analizi – Eklenti ile yorum analizlerini görüntülemeniz mümkündür.
Yorum Balonu – Yorum balonu, sayfalarınızdaki gerçek zamanlı güncellenen bir yorum simgesidir. Kişileri yorum yapmaya davet eder ve güncel yorum bilgilerini görüntülemenize izin verir. Ayrıca mevcut sayfa görüntüleyicilerini yeni yorumlar hakkında bilgilendirir.
Fiyatlandırma
wpDiscuz ücretsiz bir yorum eklentisidir ancak size sınırsız özellikler sunan ücretli bir sürüme yükseltme yapmanıza izin verir.
2. Muut
Muut, Muut Inc tarafından geliştirilen ve en iyi WordPress yorum eklentileri arasında öne çıkan bir yorum eklentisidir. Muut tamamen ücretli bir eklentidir.
Özellikler
Çevrimiçi kullanıcılar – Çevrimiçi kullanıcılar listesi, ana forum sayfasında ve kanal yerleştirmelerinde bulunur.
En son yorumlar – En son yorumlar widget’ı, hangi gönderilerin en son yorumları aldığını takip eder. Ayrıca, gerçek zamanlı olarak güncellenir.
Forumlar – En hızlı ve en temiz forumlarla sohbet akışına izin verir.
Fiyatlandırma
Muut, sırasıyla 16$, 36$, 96$, 486$ fiyatlar için MINI, SMALL, MEDIUM, LARGE olarak adlandırılan birkaç bölüme ayrılmış bir fiyatlandırma planına sahiptir. Ancak, her planın deneme yapabilmeniz için ücretsiz bir sürümü vardır.
Disqus, WordPress yorum eklentileri arasında bulabileceğiniz popüler başka bir yorum eklentisidir. Web siteleri ve bloglar için oluşturulmuş üçüncü taraf bir yorum sistemidir. Eklentinin harika özellikleri vardır. Ancak, kullanıcılar birkaç ay önce Disqus ile bazı gizlilik sorunları yaşadılar. Bu onların çok sayıda müşteri kaybetmesine neden oldu.
Özellikler
Herhangi cihazda çalışır – Google AMP de dahil, masaüstü ve mobil gibi cihazları destekler.
Medya yorumları – Medya destekli yorumlar, okuyucuların tartışmaları canlı tutmak için resim ve video eklemesine olanak tanır.
Sitenizin görünümüne uyum sağlar – Sitenizin tasarımına ve renklerine otomatik olarak uyum sağlar veya kendi beğeninize göre ayar yapmanıza olanak tanır.
Kullanıcı itibarı – Disqus ağındaki eylemlere dayalı olarak, spam göndericilerin ve diğer sorunlu kullanıcıların tanımlanmasına yardımcı olur.
Ön denetim – Kullanıcı itibarına dayalı olarak spam yorumları önceden denetlemeyi seçebilirsiniz.
Yasaklı ve güvenilir listeler – Yasaklı kullanıcıların yorumları görüntülenmez. Güvenilir kullanıcıların yorumları otomatik olarak onaylanır.
E-posta denetimi – Üç basit komutla (Onayla, Sil, İstenmeyen Posta) e-posta bildirimleri aracılığıyla yorumlarınızı yönetebilirsiniz.
Gölge yasaklama – Geri gelmelerini önlemek için spam yorum yapanları gizlice yasaklayabilirsiniz.
Otomatik İstenmeyen Posta Denetimi – Disqus, istenmeyen e-posta’ları sitenize ulaşmadan önce otomatik olarak algılar ve kaldırır.
Zaman aşımları – Kullanıcıları geçici olarak yasaklayabilir ve davranışlarını düzeltebilmeleri için özel geri bildirim sağlayabilirsiniz.
Fiyatlandırma
Disqus, sayfa görüntülemelerine dayalı oldukça basit bir fiyatlandırma planına sahiptir. Plus, Pro, Business, 11$/ay, 105$/ay ve özel fiyatlandırma olmak üzere üç fiyatlandırma kategorisine sahiptir. Ayrıca yıllık planları da var.
AnyComments, WordPress sitenizde yorum alanı olarak kullanabileceğiniz Rusya menşeli bir yorum eklentisidir.
Özellikler
Sosyal yetkilendirme – Kullanıcıların sitelerde yorum yapmasını kolaylaştırmak için uygun sosyal ağların seçilmesine izin verir.
Sayfa Sıralaması – Kullanıcıların sayfanızı 5 yıldız üzerinden değerlendirmesini sağlar.
Beğenme sistemi – Kullanıcıların yorumlara yanıt verme ve beğendikleri ve beğenmedikleri yorumları seçme şansları vardır.
Çeviri – İngilizce, Rusça ve diğer birkaç dilde çeviri yapmanıza olanak tanır.
Akıllı Eylemler – Filtreleri ve eylemleri istediğiniz gibi ayarlamanıza izin verir.
Analytics – Yorumların analizlerini görüntüleme yeteneği sağlar.
Fiyatlandırma
AnyComment hem ücretli hem de ücretsiz planlara sahip bir eklentidir. Her planın izin verilen farklı özellik sınırları vardır.
GraphComment ücretsiz bir WordPress yorum eklentisidir.
Özellikler
Kişiselleştirme – Kayıt sırasında ve işlem e-posta’larında kişisel logonuzu görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, tercihlerinize göre yönetmek için alt bilgi değiştirme seçeneklerine de erişebilirsiniz.
Kolay Kurulum – GraphComment kurulumu çok kolay bir eklentidir.
Gerçek Zamanlı Yayınlama – Yorumların gerçek zamanlı olarak yayınlanmasına izin vererek gerçek zamanlı ve canlı tartışmaların yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar gerçek zamanlı olarak ve tartışmanın başlığını kaybetmeden sohbet edebilirler.
Otomatik Kayıt – Çeşitli platformlardan (Facebook, Twitter, Google) oturum açmaya izin verir.
Tema Oluşturma – GraphComment’ı web tasarımınıza güzel bir şekilde entegre edebilmeniz için bir tema rengi seçmenize izin verilir.
Misafir Yorumları – Yorum yapanlar misafir olarak yorum yapabilir.
Fiyatlandırma
GraphComment’ın ücretsiz bir planı ve sırasıyla 7$/ay ve 74$/ay için Starter ve Pro adlı iki ücretli planı vardır. Ayrıca Enterprise for Enterprises adında bir planı var.
En İyi 5 WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentisi
En Kullanışlı 10 WordPress Popup Eklentisi
En İyi 10 Çoklu Dil WordPress Eklentisi
Pagespeed Performansı İçin Kullanabileceğiniz 7 WordPress Hız Eklentileri
WordPress’in En iyi 7 SEO Eklentileri
Post Views:
6
Kaynak