En İyi 7 WordPress İletişim Formu Eklentisi ve Özellikleri
[ad_1]
Web siteleri için kullanıcıyla etkileşime geçmek, web sitenizin hizmet verdiği alan ne olursa olsun önemlidir. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılardan geri bildirim alabilmek için onlara kullanabilecekleri iletişim sayfaları oluşturmak önemlidir.
İletişim sayfalarına ekleyeceğiniz bir form, ziyaretçilerinizin istek, öneri ve taleplerini alabilmeniz için gereklidir. WordPress altyapısına sahip bir web sitesi kullanıyorsanız, bu tür uygulamaları hayata geçirmek çeşitli iletişim formu eklentileriyle son derece basittir. WordPress iletişim formu eklentileri ihtiyacınız olan geri bildirimi elde edebilmeniz için çeşitli seçenekler sunar.
İletişim formu eklentileri sayesinde sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. İletişim formu eklentileri, kullanım kolaylığı, estetik görünümü ve form alanına ait elementlerle birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Binlerce iletişim formu eklentisine sahip WordPress kütüphanesinde ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak form eklentisini bulmalı ve özelliklerini en verimli şekilde kullanmalısınız.
WordPress İçin İletişim Formu Eklentileri Neden Önemlidir?
Web sitelerinin her zaman ulaşılabilir olması müşteri tarafından güven duygusu hissettirir. İletişim bilgilerinizin yer aldığı bölümde bulunan irtibat numaraları, müşteri hizmetleri bağlantıları gibi bilgiler güven duygusunu arttırır. Ayrıca WordPress iletişim formu eklentisi kullanmanın bir diğer avantajlı yanı da, çalışma saatleriniz dışında da sizden bilgi isteyen ya da teklif için iletişime geçmeye çalışan ziyaretçilerinize size kolay ulaşabilme fırsatını sunar.
İletişim formu eklentileri ayrıca şu avantajları sunar;
- Ulaşılabilirlik: İnternet gezinirken Dünya’nın her bölgesinde ulaşılabilir olmak.
- Veri Toplama: İletişim formu eklentileri ile müşterileriniz hakkında bilgi toplayabilir ve bunları daha sonar ürün ve hizmetlerinizi geliştirmek için kullanabilirsiniz.
- Güvenlik: Mail yoluyla gelen mesajları azaltmak ya da spamları bir noktada engelleyebilmek adına iletişim formları size avantaj sağlayacaktır.
En İyi WordPress İletişim Formu Eklentileri
Contact Form 7
En iyi WordPress iletişim formu eklentileri arasında yer alan Contact Form 7, kolay ara yüzü sayesinde kullanıcılara ve ziyaretçilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Eklentiyi ekledikten sonra etkinleştirerek belirlediğiniz alanlara özel form geliştirmeniz çok kolay. Gerek kurumsal bir siteye gerekse e-ticaret sitelerine rahatlıkla kurabilirsiniz. Form eklentisini kullanmanız için kısa kodlara ihtiyaç duyulur. Bu, başta kullanıcılar için biraz zor gibi gözükse de aslında kısa kodlarla form oluşturmak sanıldığının aksine zorluk oluşturmaz. Hatta sürükle bırak yöntemiyle kıyaslandığında kısa kod kullanımı, form oluşturmada esneklik sağlar.
WordPress platformunun en popüler form eklentisi olan Contact Form 7, diğer eklentilerin aksine büyük esneklik sağlar. Bu avantajı sayesinde formun arayüzü özgürce tasarlanabilir. CSS stil kodlarının kullanılması için kısıtlama yapılmaz. Birçok WordPress teması eklentiyle uyumlu olacak şekilde geliştirilir. Bu sayede form alanlarına özel tasarımlar kullanıcılara hazır bir şekilde sunulur.
WPForms
Sürükle ve bırak özelliğini sevenler için geliştirilen ve böylece kullanımını daha da basitleştiren WPForms, özellikle form eklemeyi yeni öğrenenler için kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca WPForms eklentisi sizlere farklı noktalarda avantaj sağlayan birkaç özelliği de yanında sunuyor. Bunlardan bazıları;
- Bir kullanıcı form gönderdiğinde size anlık e-posta bildirimi düşüyor. Böylece formları gözden kaçırma problemi ortadan kalkıyor.
- Dosya yükleme özelliği ile görsel veriye dayalı bir form oluşturma kolaylığı sunuyor. Bazen bir resim bin kelimeye bedel olabiliyor.
- Dilediğiniz gibi şablon ekleme fırsatı sunmasıyla bağış formu, alıntı formu gibi çok çeşitli form gönderileri paylaşabilmenize yardımcı oluyor.
Büyük firmalar, ajanslar ve hizmet sunan birçok web sitesi için WPForms, sürükle bırak yöntemiyle kullanıcıya kolaylık sağlarken ziyaretçiler için web sitesinin etkileşimini arttırıyor. Zarif ve sade arayüzü sayesinde web sitenizin tasarımına esneklik sağlıyor.
Ninja Forms
Sürükle bırak yöntemiyle form oluşturmanıza imkan sağlayan Ninja Forms, oluşturulan formları web sitenizin her yerine ekleme imkanı sağlıyor. Oluşturduğunuz bir formun kısa kodunu sitenizin herhangi bir yerine HTML olarak eklerseniz formu o alan içerisinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Ninja Forms, WordPress kütüphanesinde yer alan diğer tüm form eklentilerine göre sitenizin açılış hızına en az etkide bulunan iletişim eklentisidir.
Eklentiye ait CSS stil kodları ve diğer fonksiyonlarına ait kodlar, sitenizin geneli için geçerli olmaz. Yani bir eklentinin çalışması için ziyaretçilerin görüntülediği tüm sayfada o eklentiye ait kodların çalıştırılması gerekir. Bu durumda eklenti, sitenizin tüm sayfaları için açılış hızını olumsuz olarak etkiler. Ancak Ninja Forms için bu durum geçerli değildir. Form alanının yer aldığı bir sayfa ziyaret edildiğinde eklentiye ait tüm kodlar çalıştırılmaya başlar. Formun olmadığı sayfalarda eklentiye ait olan kodların yüklenmesine ihtiyaç duyulmaz.
Son olarak Ninja Forms eklentisinin bir diğer güzel özelliği de ziyaretçiler tarafından doldurulan tüm formların WordPress panelinde kontrol edilmesini sağlamasıdır. Bu özelliği sayesinde form üzerindeki kontrolünüzü çok daha kolay bir hale geliyor. Farklı formlardan gelen e-postalar, WordPress panelinde o forma ait sekmede görüntülenebiliyor. Tüm form girdileri pop-up şeklinde açılıp yeniden düzenlenebiliyor.
Forminator
Forminator, oldukça kullanışlı ve çok yönlü bir iletişim eklentisidir. Ziyaretçilerin web sitesinde sizinle iletişim kurmasının dışında farklı amaçlarla da kullanılabilir. Örneğin kullanıcılarla etkileşime geçerek Forminator sayesinde anketler oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda PayPal ve Stripe ödeme yöntemleri sayesinde ödeme alabilir ve oluşturduğunuz formlarda hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz form için önizleme yapabilir ve tasarımını kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.
Her ne kadar Forminator’ün ödeme yöntemleri Türkiye için geçerli olmasa da aktif bir şekilde birçok web sitesinde kullanılıyor. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Smush ve Defender eklentisiyle aynı geliştirici ekibin bir ürünü olan Forminator, diğer eklentiler gibi kullanıcılara sade, modern ve son derece kolay bir arayüz sağlıyor.
Form Maker by 10Web
Sitenize gelen ziyaretçiler için her şeyin kusursuz gözükmesini istiyor ve aynı durumun iletişim formları içinde geçerli olmasını istiyorsanız Form Maker by 10Web eklentisini tercih edebilirsiniz. Diğer iletişim eklentilerine göre kıyaslandığında daha modern bir görünüme sahip olan Form Maker, birçok eklentide olduğu gibi sürükle bırak yöntemiyle form oluşturmanıza olanak sağlıyor.
Ek olarak 43 farklı form elementine sahip olan Form Maker sayesinde iletişim formu oluşturmaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Eklenti sayesinde değerlendirme formu, geri bildirim formu, memnuniyet formu, puanlama formu ve çoklu seçeneklere sahip anketler oluşturabilirsiniz.
Stil kodu eklemenize pek olanak sağlayan bir eklenti olmasa da birbirinden harika şablonları sayesinde sitenizde arzuladığınız o modern görünümü, form alanlarında da sağlayabilirsiniz.
Visual Form Builder
Sürükle bırak yöntemiyle kolayca iletişim formu oluşturmanızı sağlayan Visual Form Builder, her ne kadar kullanıcılar için kolaylık sağlasa da daha verimli kullanılabilmesi için biraz kod bilgisine ihtiyaç duyabiliyor. Bu durum dezavantaj oluşturmaktan çok aslında tecrübeli kullanıcılar için avantaj sağlıyor. Çünkü Visual Form Builder, diğer form eklentilerin aksine CSS stil kodlarının kullanılması için daha fazla esneklik sağlıyor.
Tüm bunların dışında Visual Form Builder, form gönderilerini veritabanında saklayabiliyor. Aynı zamanda oluşturulan formları teşekkür sayfasına yönlendirme, tek tıkla formu çoğaltma, kullanıcıdan onay e-postası alma, anti-spam koruma gibi özellikleri barındırıyor. WordPress kontrol panelinde form girişlerini kontrol edebilme özelliği sayesinde e-postalarını kolaylıkla gözden geçirme imkanı sağlıyor.
eForm
Eğer temel özelliklere sahip ücretsiz bir iletişim formu aramıyor, çok daha gelişmiş ve kullanıcı için neredeyse sonsuz özellik barından bir iletişim formuna ihtiyaç duyuyorsanız eForm’a bir fırsat verebilirsiniz. eForm, aslında basit bir iletişim formu eklentisi değildir. Çünkü bu eklenti ile ihtiyaç duyduğunuz her türlü formu kolaylıkla oluşturabilir ve üçüncü taraf entegrasyonu olarak sitenize kolayca ekleyebilirsiniz.
Eklenti, web sitenizde iletişim formu, değerlendirme formu ve anket gibi yapıların dışında farklı amaçlarla da form alanlarını kullanmanızı sağlar. Sitenizde var olan üyelik sistemi için özelleştirilmiş kayıt ol, giriş yap alanları oluşturabilir, ödeme yöntemleriyle entegre olması sayesinde fiyat tarifeleri tasarlayabilirsiniz. Ek olarak Woocommerce ile uyumlu olması sayesinde e-ticaret sitenizde daha fazla seçeneği harekete geçirebilirsiniz.
Özelleştirilmiş form alanları sayesinde ziyaretçilere farklı seçenek ve varyasyonlarla teklif vermesini/almasını sağlayabilir, doğrudan form üzerinden ödeme yapmalarına imkan sağlayabilirsiniz. Ya da MailChimp gibi popüler e-posta abonelik servislerine entegre olması sayesinde ücretli e-posta aboneliği sunabilirsiniz.
Hayal gücünüzle oluşturmak istediğiniz tüm form alanlarını eForm ile oluşturabilirsiniz. Eklenti sayesinde çevrimiçi sınav yapma imkanına bile sahipsiniz. Kısaca gelişmiş bir form eklentisine sahip olup, web sitenizde hayal ettiğiniz tüm form alanlarını kolaylıkla oluşturmak ve sitenizin herhangi bir alanında bu formları kullanmak istiyorsanız eForm sizin için en iyi seçenektir.
Kaynak