Genel

En İyi 6 WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentisi

[ad_1]

Sosyal medya platformları günümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır.  Web sitenizdeki ürünlerin ya da hizmetlerin ilgili tüketiciye erişmesi için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmalı ve buna gerçekten özen göstermelisiniz. Eğer bir WordPress sitesine sahipseniz en iyi 6 WordPress sosyal medya paylaşım eklentisi arasından tercihinizi yaparak, sitenizin sosyal medya hesabıyla olan etkileşimini arttırabilirsiniz.

 

Hangi Sosyal Medya Paylaşım Eklentisini Tercih Etmelisiniz? 

WordPress kütüphanesinde birçok amaca hizmet eden eklenti yer alır. Sosyal medya eklentileri arasında bazı eklentiler sadece web sitenizdeki içeriklerin paylaşılmasını sağlar. Bazılarıysa web sitenize gelen organik trafiğin sosyal medya hesaplarında takipçi ya da abone olarak kazanılmasını sağlar. Bazı eklentilerde sitenizde yayımladığınız içerikleri sosyal medya hesaplarınızda otomatik olarak paylaşmayı sağlar. Tüm bunların dışında bazı eklentiler sosyal medya hesaplarını kullanarak WordPress sitenizde üyelik oluşturulmasını ve giriş yapılmasını sağlar.

WordPress web siteniz ve sosyal medya hesaplarınızla ilgili eklenti arıyorsanız, en iyi premium ve ücretsiz eklentileri tercih etmeli, özelliklerini göz önünde bulundurarak en verimli eklentiyi kullanmalısınız.

Bu makalede kullanabileceğiniz en iyi sosyal medya paylaşım eklentilerini inceleyeceğiz.

 

Spotlight

 

spotlight

Web sitenize gelen organik trafiği, İnstagram hesabınızda takipçi olarak kazanmanızı sağlayacak premium bir eklentidir. İhtiyacınız doğrultusunda ücretli ya da ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.

İnstagram hesabınızda güvenli bir şekilde bağlantı kurmanızı sağlayan Spotlight, birden fazla İnstagram hesabına bağlanmak içinde kullanılabilmektedir.  Aynı zamanda farklı şablonlar sayesinde sitenizin tasarımıyla birebir uyumlu olacak şekilde İnstagram hesabınızı web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara aktif bir şekilde sunabilirsiniz. İnstagram hesabınızdaki yeni gönderiler için ek bir işlem yapmadan sitenizde en güncel paylaşımlarınızı ziyaretçilere gösterebilir, birden fazla İnstagram hesabına ait gönderileri sergileyebilirsiniz.

Eklentiye ait İnstagram tasarımını özelleştirebilir ve en beğendiğiniz şekilde paylaşımlarınızı sitenizde yayımlayabilirsiniz. Bir veya birden fazla hashtag yayınlarını sitenize ekleyebilir, altyazı filtreleme özelliği sayesinde yine bir ya da daha fazla anahtar kelime içeren gönderilere sitenizde yer verebilirsiniz.

Mobil ve masaüstü görünümle %100 uyumlu olan duyarlı tasarımı sayesinde İnstagram hesabınızı en etkili şekilde kullanabilir ve organik trafiğinizle takipçi kazanabilirsiniz.

 

Revive Social

 

Logo

WordPress web siteleri için premium bir eklenti olan Revive Social, web sitenizde yayımladığınız içerikleri ya da ürünleri hemen hemen her sosyal medya platformunda otomatik olarak paylaşmayı sağlayan bir eklentidir. Böylece sosyal medya kullanıcılarını web sitenize çekebilir ve sitenizin daha fazla kişiye erişmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medyadan gelen trafik, sitenizin arama motorundaki performansını da olumlu yönde etkiler.

Revive Social ile şunları yapabilirsiniz;

  • Gönderileri Facebook, Twitter, Linkedin, Google My Business, Tumblr hesaplarında tek seferde yayımlayabilirsiniz. Her bir sosyal medya alanında gönderilerinizi paylaşmak için vakit kaybetmezsiniz.
  • Eğer bir e-ticaret sitesine sahipseniz ürünlerinizi de aynı şekilde sosyal medya hesaplarınızda otomatik olarak yayımlayabilirsiniz.
  • Tüm sosyal medya hesaplarında yayımlayacağınız içerik ya da ürün için tüm kontrollere tek bir pencere de sahip olursunuz. Yani gerekli ve gereksiz etiketleri, hashtagleri aynı pencere de ekleyip çıkartarak paylaşım yapabilirsiniz.
  • Revive Social, Google Analytics hesabıyla senktonize olabilir. Bu sayede sosyal medyada paylaştığınız web site içerikleri ya da ürünlerinin kullanıcılarla olan etkileşimini takip edebilirsiniz.

Kısaca bu eklenti web sitenizde oluşturduğunuz blog içerikleri ya da ürünleri, tüm sosyal medya mecralarına ulaşmasını sağlar. Tek bir panelde tüm kontrolleri yapmanıza olanak sağlar. Böylece sitenize ait sosyal medya hesaplarının kontrolünde çok ciddi zaman tasarrufu elde edebilirsiniz.

 

Smash Balloon

smash-balloon-logo-new

Smash Balloon eklentisi, WordPress web sitenizde sosyal medya hesaplarınıza ait içerikleri yayımlamanıza olanak sağlar. Gutenberg, Elementor ve WPBakery Build gibi eklentilerin paylaşım elementlerinin aksine sosyal medya içeriklerinizi web sitenize iframe HTML etiketiyle eklemez. Böylece Google botları sitenizi ziyaret ettiğinde sayfada yer alan sosyal medya içeriklerini kolaylıkla okuyabilir. Bu durum sitenizin arama motoru performansını olumlu etkiler.

Aynı zamanda Smash Balloon eklentisi Gutenberg sayfa oluşturucu eklentisiyle %100 uyumludur. Sitenize ait stil kodlarını anlayabilir ve temanın tasarımıyla uyumlu hale gelebilir. Mobil ve masaüstü cihaz görünümleriyle de uyumludur.

WordPress sitenizde sosyal medya içeriklerinizi paylaşmak istiyor ve bu konuda birçok özelleştirme seçeneğine sahip olmak istiyorsanız Smash Balloon eklentisini kullanabilirsiniz. Sosyal medya içeriklerinizi web sitenizde ister liste elemanı olarak gösterebilir ya da ızgara görünümünde paylaşımlarınıza sitenizde yer verebilirsiniz. Instagram, Facebook, Twitter, Youtube hesabınıza ait tüm içeriklere web sitenizde bu ayrıcalıklara sahip olacak şekilde alan ayırabilirsiniz.

Diğer sosyal medya paylaşım eklentilerinden farklı olarak Smash Balloon, harici URL isteklerini önbelleğe alır. Bu sayede eklenti, diğer eklentilerde olduğu gibi sitenizin açılış hızını olumsuz etkilemez.

Facebook, Twitter, İnstagram ya da Youtube’da bazı sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar sebebiyle kullanıcılar sosyal medya hesaplarına giriş yapamayabiliyor. Bu gibi sosyal medya platformundan kaynaklanan hatalarda web sitenizde gösterilen içerikler olumsuz etkilenmez. Tüm içerikleriniz yerel depolama alanında saklanır ve platformların çökmesi durumunda içerik yayınınız kesintiye uğramadan devam eder.

 

Monarch Social Sharing Plugin

 

monarch-social-sharing

WordPress sitenizi ziyaret edenleri sosyal medya hesaplarına yönlendirmek için şık tasarımlı butonlar ve yönlendirme kanalları oluşturmak istiyorsanız Monarch Social Sharing eklentisini tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı sosyal medya butonlarını kısa kodlar sayesinde sitenizin herhangi bir bölümünde paylaşabilir, butonların tasarımında farklı özelleştirmeleri tercih edebilirsiniz.

WordPress sitenizin her bir blog gönderisinin en üst kısmında yer alan butonları tercih ederek içeriklerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Ya da sağ kenar çubuğunda, sitenizin sol kısmındaki boşlukta Monarch Social Sharing eklentisinin oluşturduğu butonlar sayesinde, sosyal medya hesaplarınızda takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Yuvarlak, kare, dörtgen buton tasarımları ve sabit sosyal medya paylaşım alanlarıyla WordPress sitenizde sosyal medya hesaplarını daha aktif bir biçimde kullanabilirsiniz.

 

Social Warfare

 

social-warfare-plugin

Sosyal medya hesaplarınıza dair paylaşım butonları ya da takip et butonlarına yer vermek istiyorsanız kullanabileceğiniz bir diğer eklentide Social Warfare’dir. Bu eklenti sayesinde sitenizin birçok yerinde ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarını takip edebileceği butonlara yer verebilirsiniz. Ya da içeriklerinizin ziyaretçilere ait hesaplarda paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Diğer eklentilerden farklı olarak Social Warfare şu özelliklere sahiptir;

  • En çekici tasarıma sahiptir.
  • Tüm cihaz görünümleriyle uyumludur.
  • Eklenti, sitenizin hızını olumsuz olarak etkilemez. Son derece hafif bir eklentidir.
  • Butonlara dair istatistiklere erişmenize olanak sağlar. Böylece sitenize gelen ziyaretçilerin butonlarla olan etkileşimini istediğiniz zaman görebilirsiniz.
  • Pinterest’e ait özel açıklama ve başlık alanları oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Popüler sosyal medya platformları dışında diğer sosyal medya mecralarını da kullanmanıza olanak sağlar.
  • Twitter kartlarının sitenizde görüntülenmesine olanak sağlar.
  • Sadece en popüler gönderilerinizi göstermeye olanak sağlar.
  • Paylaşım sayılarını iyi bir istatistik oranı yakalayan kadar gizli tutmanıza olanak sağlar.
  • Kısa kodlar sayesinde eklentiyi sitenizin her yerinde kullanabilirsiniz.
  • HTTP’den HHTPS’e taşınırken herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

 

Easy Social Share Buttons for WordPress

 

easy-social-sharing-buttons

WordPress web sitenizde tüm sosyal medya hesaplarınızı yönetebilir, sitenizde yayımladığınız içerikleri WordPress panelinde sosyal medya hesaplarınızda da paylaşabilir ya da planlayarak istediğiniz tarihte yayımlanmasını sağlayabilirsiniz. WordPress sosyal medya paylaşım eklentisi olarak Easy Social Share, size en büyük kolaylığı sağlacaktır.

Facebook Meta Suite ile Facebook ve İnstagram gönderi ve hikayelerinizi istediğiniz gibi planlayabiliyorsunuz. İçeriklerinizi oluşturduktan sonra Meta Suite ile başlık ve açıklama kısımlarını girip içerikleri hem Facebook hem de İnstagram’da hikaye ya da gönderi olarak paylaşabiliyorsunuz. Bunun dışında belirttiğiniz tarih ve saatlerde içeriklerinizin paylaşılmasını sağlayabiliyorsunuz. Tüm bu özellikler sayesinde Facebook ve İnstagram için içerik takvimi oluşturabiliyorsunuz. Meta Suite ile Facebook üzerinden ücretsiz bir şekilde hem İnstagram hem de Facebook hesabınızı yönetebiliyorsunuz.

İşte bu eklentinin sağladığı  avantajda tam olarak Meta Suite’in ayrıcalıklardır. WordPress sitenizde yayımladığınız içerikler hakkında sosyal medya takvimi oluşturmak istiyorsanız, size zaman açısından çok büyük bir tasarruf sağlar. Meta Suit’te olduğu gibi WordPress sitenizde yayımlayacağınız ya da daha öncesinde yayımladığınız içerikler için sosyal medya takvimi oluşturmanızı sağlar. Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin, Tumblr, Rededit ve diğer platformlarda yapacağınız içerik takvimini WordPress panelinde oluşturabilir ya da anında sosyal medyada içeriklerinizi yayımlayabilirsiniz.

 

[ad_2]
Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu

eurcuff betrupi deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler Ankara escort bursa escort bursa escort tuzla escort avcılar escort ataşehir escort pendik escort anadolu yakası escort ümraniye escort bursa escort bayan antalya escort bayan escort bayan izmit escort bursa escort ankara escort şişli escort istanbul escort bakırköy escort mecidiyeky escort işli escort toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com şişli escort avrupa yakası escort

Kapalı