Genel

En İyi 18 WordPress SEO Eklentisi

[ad_1]

WordPress içerik yönetim sistemi ile bir web sitesi açtıysanız, er ya da geç web siteniz için arama motoru optimizasyonu (SEO) ile ilgileneceksiniz. Bu noktada sayfa içi arama motoru optimizasyonu konusunda size yardımcı olabilecek çok sayıda eklenti ile karşılaşmanız mümkün. Yalnızca WordPress’te bile SEO’ya odaklanan yaklaşık 1.000 uzantı listeleniyor. Peki hangisini seçmelisiniz?

Kafa karışıklığınızı gidermek için aşağıdaki listede en iyi WordPress SEO eklentilerinden bir liste oluşturduk. Bu listeyi inceledikten sonra size en uygun eklentiye karar verebilir ve hemen kurulumunuzu yapabilirsiniz.

1. Yoast SEO

Yoast SEO muhtemelen WordPress için en iyi bilinen SEO eklentisidir. Ancak, genellikle meta etiketler oluşturmak için kullanılır. Yıllar geçtikçe eklenti, yönlendirme yöneticisi, dahili bağlantı önerileri vb. çeşitli işlevler kazanmıştır. Fakat kod kalitesi de yıllar içinde kötüleşmiştir, bu yüzden WordPress ve SEO uzmanları artık Yoast SEO’yu gönül rahatlığıyla tavsiye edemez. Bunun nedeni, düşük kod kalitesinin otomatik olarak daha düşük performansa yol açmasıdır. Buna ek olarak, ücretsiz sürüm, kullanıcıları rahatsız edebilecek reklamları da beraberinde getirir. Yine de çok kapsamlı işlevlere sahip bir eklentidir. 

Yoast SEO eklentisini aşağıdakiler için kullanabilirsiniz::

İki abonelik seçeneği: Bu eklentiyi ücretsiz olarak kullanabilir ya da premium versiyonunu tercih edebilirsiniz. Premium versiyon ile SEO konusunda çok daha fazla seçeneğe sahip olursunuz.

Kapsam: SEO söz konusu olduğunda temel tüm SEO taktiklerini Yoast SEO eklentisi ile yapabilirsiniz. Bu eklenti oldukça kapsamlıdır. Bunun en iyi yanı, özelleştirme seçenekleri kendi bilgi düzeyinize göre ayarlayabilmenizdir. Bu eklentiyi istediğiniz kadar derinleştirebilirsiniz.

Sürekli güncellemeler: Yoast ekibi, eklentiyi düzenli olarak günceller. Bu da eklentinin güncel kalmasını sağlar.

Net çalışma yöntemi ve talimatlar: Yoast SEO’nun en önemli özelliği muhtemelen kullanım kolaylığıdır. SEO hakkında fazla bilginiz olmasa bile, bu eklenti ile gayet iyi çalışabilirsiniz. 

2. Rank Math

Rank Math son birkaç yılın en popüler eklentilerinden biridir ve giderek daha popüler hale gelmektedir. Birçok SEO işlevi sunan araç, aynı zamanda ücretsiz olarak da kullanılabilir. Rank Math ayrıca Yoast SEO ve All In One SEO Pack kullanıcılarının Rank Math’e geçişini oldukça kolaylaştırmıştır. Ancak, geçişi basit hale getirmek, eklentinin tek önemli özelliği değildir. Rank Math, doğrudan dosya adlarından alınan ve genellikle unutulan resim alt etiketleri için otomasyon işlevleriyle de ön plana çıkar. Bu noktada eğer bir SEO eklentisine para harcamak istemiyorsanız, Rank Math kesinlikle iyi bir seçenektir.

  • Geniş fonksiyon yelpazesi
  • Yüksek performanslı SEO eklentisi
  • WooCommerce uyumlu

3. SEOPress

SEOPress, Rank Math ile nispeten benzer işlevlere sahiptir ve aynı zamanda popülerlik kazanmıştır. Rank Math’ın aksine SEOPress “deneyimli kullanıcılar” için ideal olan ücretli bir Pro sürüm sunmaktadır. SEOPress’in özelliklerinden bazıları, bunun için ekstra bir eklenti ihtiyacını ortadan kaldıran yerleşik Kırık Bağlantı Denetleyicisini (Broken Link Checker) içerir. Bu fonksiyon ile kırık dış bağlantıları tespit edebilirsiniz.

Google News Site Haritası arayanlar SEOPress ile bu işlevselliği de kullanabilir. Google Haberler Site Haritası, Google Haberler’deki haberleri dizine eklemenize yardımcı olur.

  • Birçok fonksiyona sahip güçlü SEO eklentisi
  • WooCommerce uyumlu
  • Google Tag Manager, Search Console vb. ile entegrasyon

4. Slim SEO

Slim SEO, adından da anlaşılacağı gibi ince bir özellik yelpazesine odaklanmıştır. Çoğu web sitesi Yoast SEO gibi araçları kullanır, ancak en başta da belirttiğimiz gibi işlevlerin yalnızca bir kısmını kullanırlar. Slim SEO, arama motoru optimizasyonu için en gerekli işlevleri sağlar. Ancak sadece bu kadarla da kalmaz, mümkün olduğunca çok şeyi otomatikleştirme konusunda uzmanlaşmıştır. Örneğin, eklenti dosya adına göre resim alt etiketlerini otomatik olarak oluşturur. Ayrıca, Google Analytics kodunuzu ve benzer pazarlama araçlarınızı ek bir eklenti olmadan doğrudan yüklemenize olanak tanıyan bir üstbilgi/altbilgi işlevselliği ile birlikte gelir. 

  • Yalın ve performanslı SEO eklentisi
  • Otomasyon odaklı

5. SEO Framework

SEO Framework, çoğu SEO eklentisinden farklı bir yaklaşım izler. Adından da anlaşılacağı gibi eklenti gerektiğinde etkinleştirilebilen çeşitli uzantılardan oluşur. Aynı zamanda, Yoast, Rank Math ve SEOPress’in sunmadığı çeşitli işlevler sunar, ancak bu WordPress SEO eklentisindeki ayar seçenekleri yeni başlayanları bunaltabilir.

  • Genişletilebilir SEO eklentisi
  • WooCommerce uyumlu

6. Link Patrol

Link Patrol, SearchEngine Journal tarafından sunulan bir eklentidir. Bu eklentinin odak noktası %100 dış bağlantılardır. Eklenti, sıralamanıza zarar verebilecek spam bağlantıları tespit etmeyi ve kaldırmayı vaat eder. Ayrıca, eklenti bağlantıları izleme imkanı sunar. Eklenti özellikle çok sayıda harici bağlantı kuran veya yazılarına kendi başlarına bağlantı ekleyebilen konuk yazarlara izin veren web sitesi sahipleri için uygundur.

  • Harici bağlantıları izleme
  • Tek seferlik lisans ücreti

7. Broken Link Checker

Broken Link Checker ile hem iç hem de dış bağlantılarınızı kırık bağlantılara karşı kontrol edebilirsiniz. Eklenti, tespit edilen kırık bağlantılar hakkında sizi arka uçta veya e-posta yoluyla bilgilendirir. Eklenti arka uçta sıralayacağımız bilgileri görüntüler: Bozuk bağlantının bulunduğu sayfanın URL’si, HTTP durum kodu (örn. 404) ve bağlantı metni. İsterseniz, arama motoru botlarının kırık bağlantıyı takip etmemesi için kırık bağlantıları NoFollow olarak ayarlayabilirsiniz. Kırık bağlantılar ayrıca makaleye bakmak zorunda kalmadan düzeltilebilir. Ancak, bu eklenti web sitenizi yavaşlatabilir, bu nedenle kullandıktan sonra devre dışı bırakmanız ve silmeniz gerekir.

  • Basit kullanım
  • Hatalı bağlantılar için sorun çözme

8. Link Whisper

Siz WordPress arka ucunda makaleler yazarken, Link Whisper yeni makalenizde bağlantı verebileceğiniz eşleşen blog yazılarını önerir. İç bağlantılar SEO stratejinizde önemlidir. Özellikle içerik hacminiz daha karmaşık hale geldiyse, bu eklenti bu önemli görev için ideal bir yardımdır.

  • İç bağlantıları tanımlama
  • Makale yazarken otomatik öneriler

9. Redirection

Ücretsiz Redirection eklentisi, yönlendirmeleri (301) yönetmek ve hatalı iç bağlantıları (404) tespit etmek için kullanışlı bir eklentidir. Ancak bu eklentiyi kullanırken ne yaptığınızı bilmeniz gerekir. Örneğin, web sitenizi yeniden başlattıysanız ve arama motorlarına belirli alt sayfalar için yeni URL yapısının ne olduğunu söylemek istiyorsanız, arama motorlarının bunu anlaması için eski URL’ye bir 301 durum kodu eklemeniz gerekir. Bu eklenti tam olarak bu uygulama için idealdir. 

Eğer yolunuzu biliyorsanız .htaccess dosyasını düzenleyerek de bu işi çözebilirsiniz. Bu eklenti sadece süreci basitleştirir.

  • Hatalı iç bağlantılardan kaçınma
  • Dahili yönlendirmeleri ayarlama

10. WordLift

WordLift, siz içeriğinizi yazarken size optimizasyon için ipuçları veren bir eklentidir ve tüm bunları yapay zekaya dayandırarak yapar. WordLift, okuyucularınıza anlamlı bir bağlam sağlamak için bilgiler önerir ve arama motorlarının web sitenizi tam olarak anlayabilmesi için metninize semantik etiketleme ekler. Ayrıca veri tabanınıza dayalı olarak makaleniz için görseller önerir ve arama motorları için şema işaretlemeleri ekler.

  • İçerik oluşturmada yardımcı
  • Yapay zekaya dayalı

11. SEMrush SEO Writing Assistant

SEMrush SEO Writing Assistant, içeriğinizi yazarken makalenizi doğrudan nasıl geliştirebileceğinize dair ipuçları verir. Özgünlük ve SEO yönleri özellikle ilgi çekicidir. Özgünlük kriterinde, araç içeriğinizi web’deki mevcut içerik için kontrol eder, böylece benzersiz içerik yayınlarsınız. SEO kriterinde, kullanılan anahtar kelimeleri kontrol eder ve kullanabileceğiniz ek anahtar kelimeler önerir. 

Buna ek olarak, araç okunabilirlik ve ses tonu faktörlerini kullanır. Bu aracı kullanmak için en azından ücretsiz bir SEMrush hesabına ihtiyacınız var.

  • Yeni içerik kavramında iyi bir danışman
  • Anahtar kelime yönlerine güçlü odaklanma

12. Site Kit

Site Kit, Google’ın resmi ve ücretsiz bir eklentisidir. Eklenti, Google hizmetlerini doğrudan back-end’e getirmenizi sağlar. Google Analytics ve Google Search Console’u bağlayarak, yalnızca ziyaretçi davranışını doğrudan WordPress arka ucunda görmekle kalmaz, aynı zamanda sorun olup olmadığını da öğrenirsiniz. Ayrıca, Site Kit aracılığıyla diğer Google hizmetlerini WordPress sitenize entegre edebilirsiniz.

  • Google hizmetlerinin WordPress’e entegrasyonu
  • Google verilerinin WordPress arka ucuna entegrasyonu

13. Instant Indexing

İçeriğiniz yeterince hızlı indekslenmiyorsa veya hızlı indeksleme mevcut kampanyanız için önemliyse, bunu büyük olasılıkla Instant Indexing ile elde edebilirsiniz. Bu eklenti Rank Math’ın yapımcılarına aittir, özellikle de tarama bütçenizi tüketmemek için büyük bir web siteniz varsa.

  • Hızlı indeksleme
  • Kullanım kolaylığı

14. Scheme Pro

Schema Pro, All In One Schema Rich Snippets’in yapımcıları tarafından geliştirilmiştir. Sıralayacağımız yapılandırılmış verilere izin verir: yorumlar, yerel işletmeler, gönderiler, hizmetler, ürünler, kurslar, tarifler, kişiler, iş ilanları, yazılım uygulamaları, kitaplar, etkinlikler, videolar, SSS ve nasıl yapılır. Bu eklenti, yapılandırılmış veri oluşturmak için kapsamlı bir çözümdür.

  • Yapılandırılmış veri çeşitliliği

15. All in One Schema Rich Snippets

All in One Schema Rich Snippets açık kaynaklı bir çözümdür ve ücretsizdir. Eklenti, temel yapılandırılmış veriler için entegrasyon seçenekleri sunar. Bu sıralayacağımız zengin Snippet’leri içerir: Yorumlar, Etkinlikler, Kişiler, Ürünler, Tarifler, Yazılım Uygulamaları, Videolar ve Gönderiler. 

  • Bir dizi yapılandırılmış veri için ücretsiz çözüm

16. LuckyWP Table of Contents

LuckyWP Table of Contents, Easy Table of Contents’e iyi bir alternatiftir. İçindekiler tablosu kısa kod, Gutenberg Bloğu veya hatta bir widget ile eklenebilir. Bununla birlikte, içindekiler tablosunu görüntülemek için minimum sayıda başlık ve çeşitli diğer ayar seçeneklerini de ayarlayabilirsiniz. 

  • Çok yönlü ayarlara sahip içindekiler tablosu
  • Gutenberg ile uyumlu

17. WP Rocket

WP Rocket, WordPress için çeşitli kullanışlı özellikler getiren bir önbellekleme eklentisidir. WordPress’in en son 5.5 güncellemesinden sonra bile WP Rocket resimleriniz, videolarınız ve iFrame’leriniz için daha gelişmiş bir tembel yükleme özelliği getirir. Bu, daha hızlı bir yükleme süresi sağlamak için görüntü alanında olmayan görüntülerin yüklenmesini geciktirir. Ek olarak, WP Rocket şu işlevleri sunar: sayfa önbelleğe alma, GZip sıkıştırma, tarayıcı önbelleğe alma, veri tabanı temizleme, Google Fonts optimizasyonu, HTML, CSS ve Javascript dosyalarını birleştirme veya küçültme, JavaScript’in gecikmeli yüklenmesi vb. Bu, sayfa hızınız söz konusu olduğunda WP Rocket’i en iyi seçeneklerden biri yapar. 

  • Yükleme süresini optimize etmek için çok sayıda işlev
  • Kullanım kolaylığı

18. WP Smush

Resimlerinizin dosya boyutundan memnun değil misiniz? O zaman WP Smush‘ı deneyebilirsiniz. Eklenti, resimlerinizi yükleme sırasında doğrudan sıkıştırır ve kalite yeterli değilse aynı anda orijinal dosyaların bir yedeğini alır. Ayrıca, boyutu ve ölçeklendirmeyi gerekli formata göre otomatik olarak değiştirir. Ek olarak, eklenti modern görüntü formatı .webp’yi sunar ve görüntülerinizi buna göre dönüştürür.

  • Kullanım kolaylığı
  • Karmaşık olmayan görüntü sıkıştırma
[ad_2]
Kaynak

küçükçekmece escort
esenyurt escort bayan
sirinevler escort

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

betrupi betrupi giri deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler şişli escort Ankara escort bursa escort bursa escort tuzla escort avcılar escort ataşehir escort pendik escort anadolu yakası escort ümraniye escort escort bursa escort ankara bursa escort izmit escort bursa escort ankara escort şişli escort istanbul escort bakırköy escort mecidiyeky escort işli escort toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com şişli escort

Kapalı