Genel

WordPress için En İyi Caching Eklentileri

[ad_1]

Geniş bir eklenti ve tema eko-sistemi, WordPress’i bu kadar esnek ve çok yönlü yapan ana faktörler olsa da, WordPress sitelerinde bir dizi soruna neden oldukları zamanlar da vardır. Yavaş site hızı da bunlardan biridir. 

Sitenizde daha fazla işlevsellik için çok fazla eklenti kullanıyorsanız ya da bir topluluk sitesi gibi büyük ve dinamik bir siteniz varsa, kendinizi sık sık yavaş yükleme süreleri ile mücadele ederken bulabilirsiniz.

İşte bu noktada WordPress için en iyi caching eklentileri devreye girer.

En iyi WordPress önbellek eklentileriyle WordPress sitenizi kolayca optimize edebilir ve sitenizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Caching Nedir?

Caching eklentilerini kullandığınızda, web sitenizin bazı dosyaları kullanıcının yerel cihazında depolanır. Bu nedenle, kullanıcı web sitenizi bir sonraki ziyaretinde, bazı bilgiler web tarayıcısı yerine yerel depolanan dosyalardan getirilir.

Önbellek dosyalarından veri almak web tarayıcısından çok daha hızlıdır. Web sitenizin yükleme hızını Pingdom, GTMetrix veya Google PageSpeed Insights hız testi araçlarıyla kontrol edebilirsiniz.

Cache Eklentisi Nedir ve Bir WordPress Sitesi İçin Neden Önemlidir?

Cache eklentisi, web sitenizin hızını artırmak için kullanışlıdır. WordPress sitenizi hızlandırmaya ihtiyaç duyduğunuzda, önbellek eklentisi harika bir seçim olarak karşımıza çıkar. Kısacası, sitenizin yükleme sürelerini kısaltmaya ve performansını artırmaya yardımcı olur.

Bir siteyi ziyaret ettiğinizde tek gördüğünüz öğelerle dolu bir sayfadır. Ancak sayfanın yüklenmesi için perde arkasında çok şey yapılır ve işlem tamamlandıktan sonra görüntülenebilir hale gelir. Basitçe, yüklenen bir sayfa veri tabanına gönderilen ve veri tabanından gelen bilgileri gerektirir.

Daha spesifik olarak, sitenin veri tabanına bir PHP dilinde gönderilen sorgular vardır. Bilgiler alınır ve kullanıcının tarayıcısına sunulacak bir HTML sayfasına dönüştürülür.

Tüm bu süreç uzundur, çok fazla işlem gerektirir ve bu da çok fazla yükleme süresi anlamına gelir. İşte bu noktada önbellekleme devreye girer. Önbellekleme, istenen bilgileri bir sunucunun sabit diskine veya belleğine kaydederek bu sorunu çözer. 

Böylece, ne zaman bir sayfa talep edilse, oradan servis edilir. Tüm sayfa yükleme modellerini takip etmek yerine verileri iletmek için hızlı bir yol izler. Genel olarak önbelleğe alma, istek üzerine anında erişim için bilgileri depolayarak sunucular üzerindeki yükü azaltır.

Sitenizin daha hızlı çalışmasını istiyorsanız, bu çok önemlidir. Ayrıca, hızlı siteler arama motorlarında iyi tanınır ve daha fazla trafik daha fazla dönüşüm anlamına gelir. Web siteleri zengin ve ağır içerikler barındırdıkları için yükleme hızlarının yavaş olması muhtemeldir. Dolayısıyla, bir tane edinmek her açıdan uzun bir yol kat etmenize yardımcı olur.

WordPress Önbellekleme Nasıl Çalışır?

WordPress’te önbelleğe almanın nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, aşağıda önbelleğe almanın nasıl çalıştığını basitçe anlattık.

Öcelikle bir kullanıcı adres çubuğuna WordPress sitenizin adresini yazdığında, istek sunucunuza gider. Sunucu önce PHP betiğini işler ve ardından sunulması gereken içeriği toplamak için tüm verilerin depolandığı veri tabanını sorgular. Buradan, sitenizin verilerini ve dosyalarını içeren tüm içerik sunucuya geri gönderilir ve kullanıcının tarayıcısına geri gönderilir. 

Tüm bu işlemler zaman alır ve değerli sunucu kaynaklarını tüketir, bu da sitenizin yavaşlamasına neden olur. Sitenize aynı anda erişmeye çalışan 100 kullanıcı olduğunu düşünün. Bu, sunucunun sitenizi bu 100 ziyaretçinin hepsine sunmak için yapması gereken çok fazla iş demektir. 

Önbellek eklentileri tam olarak bunu yapar.

En İyi Ücretsiz WordPress Önbellek Eklentileri Nasıl Çalışır?

Önbellek etkinleştirildiğinde, sunucunuzun aynı sorguları tekrar tekrar işlemesi gerekmez. Bunun yerine, sayfalarınızın statik bir sürümünü sunucunuzda oluşturmanıza ve saklamanıza olanak tanır. Böylece kullanıcı sitenizi her istediğinde, sunucunuz ağır PHP komut dosyalarını işlemek ve dinamik olmayan içerik için veri tabanını sorgulamak yerine önbelleğe alınmış sürümü sunabilir. 

10+2 gibi basit bir aritmetik problemi düşünün. Toplama problemlerini çözmenin belirli yöntemleri olsa da, bu gibi basit toplamları yaparken genellikle bu yöntemleri takip etmeyiz. Çünkü soru çok rutindir, zihnimizde kayıtlıdır ve herhangi bir hesaplama yapmadan cevabı hemen verebiliriz.

Aynı mekanizma WordPress önbelleklemesinde de gerçekleşir. Önbellekleme, sitenizin rutin yönlerini (navigasyon, resimler ve statik sayfalar gibi statik kalan kısımları) kaydetmenizi sağlar.

WordPress için En İyi Ücretsiz Caching Eklentilerini Kullanmanın Avantajları

WordPress önbellek eklentisi kullanmanın bazı faydaları aşağıdaki şekildedir:

1. Daha Yüksek Hız

Günümüzün hızlı hareket eden dünyasında hız her şeydir. Eğer hızlı hizmet sunmazsanız, rakipleriniz bundan faydalanır ve müşterilerinize bunun yerine hizmet sunarlar. Önbelleğe alma sitenizi hızlandırır, böylece müşterilerinizi hayal kırıklığına uğratmadan ve kaybetmeden hızlı hizmet sunabilirsiniz.

2. Daha İyi Kullanıcı Deneyimi

Web sayfalarınızın yüklenme süresini kısaltarak hemen çıkma oranınızı düşürebilirsiniz, çünkü insanlar daha uzun süre sitede kalabilir. Bu sayede dönüşümler artar. 

3. Sunucu Üzerindeki Yükü Azaltma

Önbelleğe alma etkinleştirildiğinde sunucunun daha az iş yapması gerektiğinden, sunucu üzerindeki yükü azaltabilir ve kullanımını optimize edebilirsiniz. Bu, özellikle forum siteleri veya çevrimiçi mağazalar gibi neyin önbelleğe alınabileceğine ve kullanıcı her ziyaret ettiğinde dinamik olarak neyin sunulması gerektiğine karar vermeniz gereken daha dinamik siteler için önemlidir. 

İşletmeniz ölçeklendikçe, daha yüksek trafik ve artan site verilerini barındırmak için sunucu kaynaklarından tasarruf etmeniz gerektiğinden optimizasyon daha önemli hale gelir. 

4. Google’da Daha Yüksek Sıralamalar

Daha yüksek hız, daha iyi kullanıcı deneyimi, daha düşük hemen çıkma oranı ve daha yüksek dönüşüm oranı sağlar; bunlar da arama motorları tarafından fark edilerek arama sonuçlarındaki sıralamanızı yükseltir.

WordPress için En İyi Caching Eklentileri

Aşağıdaki listeden en popüler WordPress cache eklentilerini bulabilirsiniz. 

1. WP Super Cache

WordPress için çok popüler ve ücretsiz bir önbellek eklentisidir. Sadece önbellekleme işlevini açmanız ve gerisini eklentiye bırakmanız gerekir.

Basitliği, onu diğer eklentilere kıyasla üstün kılan şeydir. Yeni başlayan veya teknik bilgisi olmayan biri bile düzgün bir şekilde bu eklentiyi kullanabilir. GZIP sıkıştırma, sayfa önbelleği, CDN desteği ve çok daha fazlası gibi gerekli tüm önbellekleme işlevleriyle birlikte gelir.

Özellikler

  • Basit önbellekleme
  • Önbellek yeniden oluşturma
  • CDN desteği
  • Tarayıcı önbelleğe alma
  • Ekstra ana sayfa kontrolleri

2. LiteSpeed Cache

WordPress için bir diğer yüksek puanlı önbellek eklentisi LiteSpeed Cache‘dir. Sitenizdeki her web sayfasının bir kopyasını yerel olarak depolar ve her istek geldiğinde sunar. Sunucu düzeyinde önbelleğin yanı sıra bir dizi optimizasyon özelliğine de sahiptir.

Eklenti WordPress multisite’ı destekler ve WooCommerce, bbPress ve Yoast SEO gibi en popüler eklentilerle uyumludur. Ayrıca, hem genel hem de LiteSpeed Exclusive özelliklerini sunar.

Özellikler

  • Ücretsiz QUIC.cloud CDN önbelleği
  • Nesne önbelleği (Memcached/LSMCD/Redis) Desteği+
  • Görüntü optimizasyonu (Kayıpsız/Kayıplı)
  • CSS, JavaScript ve HTML’yi küçültün
  • Duyarlı görüntü yer tutucu

3. W3 Total Cache

W3 Total Cache, WordPress’in en sevilen ücretsiz önbellek eklentilerinden biridir. İçerik dağıtım ağı (CDN) ve en son en iyi uygulamalar gibi özelliklerle sitenizin performansını artırır.

Diğer eklentilere benzer şekilde, web sitesinin yüklenme süresini düşürerek daha iyi bir SEO’ya olanak tanır. Esneklik açısından, dikkat edilmesi gereken harika bir seçenektir ve işlevsellik açısından zengindir. 

Özellikler

  • Hızlandırılmış mobil sayfa (AMP) desteği
  • SSL desteği
  • Ayrıntılı kontrol ile CSS’yi, JavaScript’i ve HTML’yi küçültebilme
  • Önbellek kontrolü
  • Önbellek temizleme, sorgu dizesi güncelleme ve daha fazlası için WP-CLI desteği

4. WP-Optimize

Siteniz için hepsi bir arada bir WordPress performans eklentisi arıyorsanız, WP-Optimize sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Bu eklenti veri tabanınızı temizler, resimlerinizi sıkıştırır ve sitenizi önbelleğe alır.

En iyi yanı ise önbellekleme özelliğinin dünyanın en hızlı önbellekleme motoru ile geliştirilmiş olmasıdır. Bu sayede sitenizin son derece hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca, CSS ve JavaScript’i küçültmenize ve asenkronize etmenize (diğer adıyla CSS Javascript’i ertelemenize) olanak tanır.

Özellikler

  • Çoklu site desteği
  • Sorunsuz grafik kullanıcı arayüzü
  • Önbellek ön yükleme
  • Gzip sıkıştırma
  • Gelişmiş önbellek dışlama kuralları

5. WP Fastest Cache

WP Fastest Cache, statik bir HTML dosyası oluşturur, böylece sayfaların tekrar tekrar işlenmesine gerek kalmaz. Bu sayede, siteniz daha hızlı yüklenir. Bu eklentinin hem ücretsiz hem de ücretli sürümleri mevcuttur. 

WP Fastest Cache’in kurulumu çok kolaydır ve .htacces dosyasında otomatik bir değişiklik yapabilmenizi sağlar. Önbellek özelliğinin yanı sıra, CDN ve SSL desteği de sunar. Premium planında, görüntüleri optimize etmek için ekstra seçeneğe de sahip olursunuz.

Özellikler

  • Mobil cihazlar için önbellek seçeneğini Etkinleştir/Devre Dışı Bırak
  • Oturum açmış kullanıcılar için önbellek seçeneğini Etkinleştir/Devre Dışı Bırak
  • Cloudflare desteği
  • WP-CLI önbellek temizleme
  • Önbelleği önceden yükle

6. Hummingbird

Hummingbird ücretsiz bir WordPress hız optimizasyon eklentisidir. Sitenizi tarar, siteyi yavaşlatan dosyaları kontrol eder. Ayrıca, sitenizin hızlı çalışması için ipuçları ve düzeltmeler sağlar.

Bununla birlikte, tarayıcı ve Gravatar önbelleği de dahil olmak üzere birinci sınıf bir önbellek paketi elde edersiniz. 

Eklenti tam bir önbellek paketi, stiller ve komut dosyaları için tek tıklamayla küçültme içerir. Hummingbird ile ziyaretçilerinize daha hızlı bir tarama deneyimi yaşatabilirsiniz.

Özellikler

  • Tarama ve düzeltme
  • Varlık optimizasyonu
  • GZIP sıkıştırma
  • Yerleşik Cloudflare entegrasyonu
  • Smush görüntü optimizasyonu ile tam uyumlu

7. Breeze – WordPress Önbellek Eklentisi

CloudWays tarafından geliştirilen Breeze, bir başka ücretsiz WordPress caching eklentisidir. Sitenin performansını çeşitli seviyelerde optimize etmek için çeşitli seçenekler sunar. Eklentinin kurulumu kolaydır ve her türlü WordPress kullanıcısı için mükemmel şekilde uygundur.

Breeze, dahili önbellek mekanizması ile WordPress sitenizin performansını artırır. Varnish önbelleği için yerleşik desteğe sahiptir, bu da onu diğerlerinden benzersiz bir şekilde yetenekli bir eklenti yapar. WordPress Multisite’ın yanı sıra WooCommerce ile de iyi çalışır.

Özellikler

  • Basit ve kullanıcı dostu
  • Dosya düzeyinde önbellek sistemi
  • Veri tabanı temizleme
  • Varnish önbelleği desteği
  • CDN entegrasyonu

8. Cache Enabler

Cache Enabler, sitenin yüklenme süresini en aza indirmeye yardımcı olan basit ve ücretsiz bir WordPress önbellek eklentisidir. Kullanıcı dostudur ve minimum yapılandırma gerektirir. Hepsinden önemlisi, hızlı ve verimli bir önbellek motoru ile oluşturulmuştur.

Eklenti statik HTML dosyaları oluşturur ve bunları sunucunun diskinde depolar. Daha sonra, kabul edilen statik HTML dosyası istek üzerine teslim edilir. Böylece sitenin daha hızlı yüklenmesini sağlar.

Özellikler

  • Otomatik akıllı önbellek temizleme
  • Manuel önbellek temizleme
  • WP-CLI önbellek temizleme
  • WordPress çoklu site ağı desteği
  • GZIP ön sıkıştırma desteği

9. Comet Cache

Comet Cache, her sayfa, yazı, kategori, bağlantı vb. için gerçek zamanlı bir önbellek oluşturan WordPress’in ücretsiz bir önbellek eklentisidir. Bu bilgiler daha sonra depolanır, böylece bir kullanıcı talep ettiğinde hızlı bir şekilde teslim edilebilir.

Bununla birlikte, herhangi bir sayfanın otomatik önbellek temizleme davranışını kontrol etme seçeneğine sahip olursunuz. Ayrıca, dosyanın önbelleğe alınmış sürümünün ne zaman dağıtılacağını tanıyan gelişmiş teknikler kullanır. Ek avantajlar için pro planına yükseltme yapabilirsiniz.

Özellikler

  • Basit ve iyi belgelenmiş yapılandırma
  • İstemci tarafı önbelleğe alma
  • RSS, RDF ve atom beslemesi önbelleğe alma
  • GZIP sıkıştırmayı etkinleştirmek için Apache optimizasyonları
  • WP-CLI uyumluluğu

10. Swift Performance Lite

Swift Performance Lite, WordPress için ücretsiz bir önbellek ve performans eklentisidir. Bu ücretsiz eklentinin yardımıyla sitenizin yükleme hızını artırabilirsiniz. Eklenti size akıllı ve modern bir önbellekleme sistemi sunar.

AJAX isteklerini, dinamik sayfaları bile önbelleğe alabilir ve istisnalar ekleyebilirsiniz. Swift Performance Lite ile süper hızlı bir site ile daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratmanız mümkündür.

Özellikler

  • Önbellek ön yükleme
  • Tarayıcı önbelleğe alma
  • CDN desteği
  • WooCommerce dostu
  • Veri tabanı iyileştirici

11. WP Cloudflare Super Page Cache

WP Cloudflare Super Page Cache ile yavaş yüklenen sitelerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Bu eklenti web sitesi önbelleğe almayı yepyeni bir seviyeye taşır. Yalnızca statik dosyaları değil, WordPress tarafından oluşturulan HTML web sayfalarını da önbelleğe alır.

Başlamak için Cloudflare hesabınızın API Anahtarı veya API Token ayrıntılarını sağlamanız gerekir. Önbellek özelliğini etkinleştirmek için ücretli bir Cloudflare hesabına bile ihtiyacınız yoktur, ücretsiz bir plan mevcuttur.

Özellikler

  • Tüm Cloudflare planları ile çalışır
  • Cache Buster desteği
  • Cloudflare Worker kullanarak sayfa önbelleğe alma
  • WooCommerce ve Easy Digital Downloads (EDD) ile entegre
  • Neleri önbelleğe almak istediğinizi ve neleri istemediğinizi seçme ve özelleştirme yeteneği

12. SG Optimizer

SG Optimizer‘da, tüm içerik sunucunun belleğinde saklanır, böylece daha hızlı yükleme için anında geri çağrılabilir. Basit şekilde eklentinizi etkinleştirmeniz ve gerisini eklentiye bırakmanız gerekir.

Bu eklenti WordPress’i SiteGround Performans Hizmetleri ile bağlar ve başka herhangi bir barındırma sağlayıcısında çalışmaz. Bu eklenti ile sitenizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Özellikler

  • Cloudflare üzerinde tam sayfa önbellekleme
  • WP-CLI desteği
  • Performans kontrolü
  • Görüntü optimizasyonu
  • Ön uç optimizasyonu
[ad_2]
Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

betrupi betrupi giri deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler şişli escort Ankara escort bursa escort bursa escort tuzla escort avcılar escort ataşehir escort pendik escort anadolu yakası escort ümraniye escort escort bursa escort ankara bursa escort izmit escort bursa escort ankara escort şişli escort istanbul escort bakırköy escort mecidiyeky escort işli escort toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com şişli escort

Kapalı