En İyi 10 WordPress Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) Eklentisi
[ad_1]
Yüksek kaliteli müşteri desteği sağlamak, başarılı bir işi sürdürmenin anahtarıdır. Ancak sorguları sorgulamak zaman alıcı ve tekrarlayıcı hale gelebilir. WordPress SSS eklentilerinin devreye girdiği yer burasıdır.
Aynı soruları tekrar tekrar yanıtlamak için harcayacağınız zamanı en aza indirmek için web sitenize Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümü eklemek isteyebilirsiniz. Her zaman elle bir tane oluşturabilseniz de, bir eklenti kullanmak süreci kolaylaştırabilir.
Bu içeriğimizde, WordPress web sitenize bir SSS sayfası eklemenin faydalarını daha ayrıntılı olarak ele alacağız. Ardından en iyi WordPress SSS eklentilerini inceleyeceğiz ve bunu kendiniz eklentisiz olarak nasıl yapacağınıza göz atacağız.
Hazırsanız başlayalım…
Web Sitenizin Neden Bir SSS Sayfasına İhtiyacı Olabilir?
Müşteri desteğinin önemi inkar edilemez . Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kullanan kişilere sorunlarla karşılaştıklarında yardımcı olmak, işletmenizin itibarını artırmaya ve başarılı olmaya devam etme şansını artırmaya yardımcı olur.
Ayrıca, müşterileriniz işletmenizle ilgili iyi bir deneyim yaşıyorsa onları elde tutmada başarılı olma olasılığınız daha yüksektir . Yeni müşterileri kazanmak, sahip olduklarınızı korumaktan altı ila yedi kat daha pahalı olduğundan , bu, gelirinizi istikrara kavuşturmada uzun bir yol kat edebilir.
Mutlu müşterilerin şirketinizi arkadaşlarına ve ailelerine tavsiye etme olasılıkları da daha yüksektir. Bu, markanızla ilgili bilgileri hiçbir ücret ödemeden yaymak için harika bir fırsattır. Müşterileriniz, işletmenizle ilgili olumlu bir deneyim yaşamaya devam ettikleri sürece en büyük savunucularınız olabilir.
Bununla birlikte destek isteklerini yönetmek her zaman kolay değildir. Özellikle yeni başlıyorsanız veya şirketiniz hâlâ küçükse, soruları yanıtlamaya ayıracak zaman bulmak zor olabilir. Birçok işletme sahibi için 7/24 müşteri desteği oluşturmak gerçekten zor ve yoğun bir iştir.
Bu nedenle yanıtları proaktif olarak sağlamak akıllıca olacaktır, böylece müşterilerin sizinle iletişime geçmesine gerek kalmaz.
SSS’lerinizin yanıtlarının sitenizde bulunması, dünyanın neresinde olursa olsun veya ürünlerinizi veya hizmetlerinizi ne zaman kullanıyor olursa olsun, müşterilerinizin temel sorunları kendi başlarına çözebilmelerini sağlar. Bu şekilde, hayal kırıklıklarını parmağınızı bile kıpırdatmadan hızla giderebilirsiniz.
En İyi 10 WordPress SSS Eklentisi
WordPress kullanıcıları için bir eklenti kullanarak web sitelerine SSS bölümü eklemek oldukça kolaydır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli eklentiler mevcuttur.
Bu bölümde en çok kullanılan Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) eklentilerini inceleyeceğiz.
-
Ultimate FAQ
Adından da anlaşılacağı gibi Ultimate FAQ eklentisi, konu SSS olduğunda her şeyi yapmaya çalışır. WooCommerce entegrasyonu ve Blok Düzenleyici optimizasyonu ile Ultimate FAQ son derece esnektir ve neredeyse her siteye ve kullanıcı becerisi düzeyine uyum sağlayabilir.
Birkaç temel özellik şunları içerir:
- SSS ile ilgili üç blok
- WooCommerce ürün sayfaları için SSS sekmesi
- SSS kategorileri ve etiketleri
- Özel CSS stil seçenekleri
-
Accordion FAQ
SSS sayfalarıyla ilgili en zor şeylerden biri, bunların hızla uzayıp karmaşık hale gelebilmesidir. Katlanabilir, akordeon tarzı düzenler bu soruna popüler bir çözümdür çünkü kullanıcıların aşırı kaydırma yapma zorunluluğunu ortadan kaldırır.
Accordion FAQ bu özelliğe ulaşmayı kolaylaştırır. Bu eklenti ile şunları yapabilirsiniz:
- Birden fazla SSS akordeonları oluşturma
- SSS listelerini kısa kodlarla birleştirme
- Akordeonunuzu çeşitli renk seçenekleriyle kişiselleştirme
- Font Awesome iconlarını ekleyebilme
- Sürükle ve bırak yöntemiyle oluşturucuyla sorularınızı düzenleme
-
Easy Accodion
SSS sayfanız için akordeon düzeni kullanmanın avantajları göz önüne alındığında, bu özelliği birleştirmenize yardımcı olmaya adanmış birden fazla eklentinin bulunması şaşırtıcı değildir. Easy Accordion , Accordion FAQ’a birçok açıdan benzerlik taşır ve benzer bir sürükle ve bırak oluşturma deneyimi ve duyarlı tasarım sunar .
Ancak Easy Accordion, SSS’lerinizi şekillendirmeniz için benzersiz temalar da sağlar.
-
WP Responsive FAQ
Mobil internet kullanımının arttığı bu günlerde hızlı yanıt vermek bir zorunluluktur. WP Responsive FAQ, katlanarak açılır-kapanır SSS tasarımıyla bu işlevi bir öncelik haline getirmiştir. Dahası, benzersiz kısa kod sistemi, tam olarak doğru soruları en uygun konumlarda görüntülemenize olanak tanır.
Diğer özellikler şunları içerir:
- WordPress gönderileri oluşturacağınız gibi bireysel SSS’ler oluşturma yeteneği
- Ekranları özelleştirmek için kısa kod parametreleri
- SSS’lerinizi düzenlemek ve görüntülemek için kategoriler
- WooCommerce ürünleriyle ilgili SSS (yalnızca premium)
-
Ultimate Blocks
Şema özellikli SSS çözümüne sahip bir içerik pazarlama eklentisi arıyorsanız Ultimate Blocks eklentisini denemelisiniz . Bu, 20’den fazla güçlü özel bloğa sahip bir Gutenberg blok eklentisidir. İçerik geçişi, WordPress yayınlarınızda ve sayfalarınızda daraltılabilir bölümler oluşturabileceğiniz özel bloklardan biridir.
Eklentinin İçerik Değiştirme bloğunun temel özellikleri:
- SSS başlıkları için başlık etiketi ayarlamanıza olanak tanır
- SSS bölümünü katlanabilir hale getirmek kolaydır
- Mobil cihazlarda duyarlı
- SSS şemasıyla birlikte gelir
- SSS bölümünün tamamını özelleştirmenizi sağlar
- Kısa koda bağlı değildir
-
Knowledge Base for Documents and FAQs
Birçoğu birbirine çok benzediğinden WordPress SSS eklentisini seçmek özellikle zor olabilir. Knowledge Base for Documents and FAQs’in güzel yanlarından biri de masaya farklı bir şeyler getirmesidir. Bu eklenti, akordeon tarzı bir SSS listesi oluşturmak yerine sitenizi ve tüm bilgi tabanınızı oluşturur.
Bu, şunları yapabileceğiniz anlamına gelir:
- Kullanıcı kılavuzlarını ve diğer bilgileri paylaşmak için indirilebilir belgeleri ekleyin
- Kullanıcıların tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi bulmaları için belgelerinizde ve SSS’lerinizde arama yapmalarını sağlayın
- Bilgi tabanınızı önceden oluşturulmuş temalarla şekillendirin
Basit bir SSS sayfası işinize yaramıyorsa veya ürünleriniz için ayrıntılı kılavuzlar sağlamak istiyorsanız, bu eklenti bu listedeki diğerlerinden daha etkili olabilir.
-
HTML5 Responsive FAQ
Sitenize bir SSS bölümü eklerken isteyeceğiniz son şey, bu bölümün baş ağrısı gibi öne çıkmasıdır. Sitenizin profesyonel görünmesini istiyorsanız bu özelliği mevcut WordPress temanız ve stilinizle entegre edebilmek bir zorunluluktur.
HTML5 Responsive FAQ bu konuda yardımcı olacak özellikler sunar:
- Temanıza uyacak şekilde renk, yazı tipi boyutu ve daha fazlasının kolay özelleştirilmesi
- Kullanıcılara kontrol vermek için özel sıralama seçenekleri
- SSS kategorileri ve kişiselleştirilmiş kategori başlıkları
- SSS’leri istediğiniz yere eklemek için kısa kodlar
- Dağınıklıktan uzak sayfalar için akordeon stilleri
Bu eklentinin kullanımı tamamen ücretsizdir ve premium sürümü mevcut değildir.
-
FAQ by 10Web
Self servis müşteri desteği sağlamanın dezavantajı, yanıtlarınızın etkili olup olmadığını belirlemenin zor olabilmesidir. Listemizdeki bir sonraki eklenti olan 10Web’in SSS FAQ by 10Web eklentisi , bu soruna yardımcı olabilecek bazı temel özellikler sunuyor.
Bu eklentiyle şunları yapabilirsiniz:
- Her sorunun sonuna bir geri bildirim Harekete Geçirici Mesaj (CTA) ekleyin, böylece kullanıcılar sorunun yararlılığını değerlendirebilir.
- Kullanıcıların sorularınız ve yanıtlarınızla ilgili yanıtlar bırakabilmesi için bir yorum bölümü sağlayabilirsiniz.
- Ziyaretçilerin içeriğinizi yaymasına ve sitenize daha fazla trafik çekmesine olanak tanıyan sosyal paylaşımı etkinleştirebilirsiniz.
- Akordeon stili, mobil yanıt verme, sürükle ve bırak yöntemiyle yeniden sıralama, kategoriler ve arama işlevselliği dahil olmak üzere tüm SSS eklenti temellerine de erişebilirsiniz.
Bunların hepsini eklentinin ücretsiz sürümüyle elde edeceksiniz.
-
Spider FAQ
Bazen WordPress eklentileri söz konusu olduğunda daha basit olan daha iyidir. Spider FAQ , kategoriler, arama işlevleri ve yerden tasarruf etmek ve organizasyonu geliştirmek için daraltılabilir bölümler de dahil olmak üzere herhangi bir soru-cevap sayfasındaki en önemli özelliklere odaklanır.
Bu eklentinin benzersiz özellikleri arasında, kullanıcı geri bildirimlerini toplamak için “beğen/beğenme” düğmeleri ve stil için kapsamlı bir tema sistemi yer alır.
-
Quick and Easy FAQs
Quick and Easy FAQ sorularınızı ve yanıtlarınızı eklemek ve görüntülemek için kullanabileceğiniz tanıdık bir özel gönderi türleri ve kısa kod sistemi içerir. İncelediğimiz diğer birçok eklenti gibi, filtrelenebilir, geçişli akordeon ekranı sunuyor.
Ayrıca bu eklentiyle bütçenizi zorlama konusunda endişelenmenize gerek yok. Premium sürüm mevcut değil.
WordPress Sitenize Eklenti Olmadan SSS Bölümü Nasıl Eklenir?
Eklentilerin sunabileceği pek çok kullanışlı özellik olsa da bazen SSS sayfanızı oluşturmanın en kolay yolu bunu elle yapmaktır. Bu yöntemin çeşitli artıları ve eksileri vardır.
Ana avantajı, SSS bölümünüzün aktif WordPress temanızla uyum sağlamaması konusunda endişelenmenize gerek olmamasıdır . SSS, tıpkı diğer sayfalarda olduğu gibi sitenizin stilini devralır. Ancak kodlama becerilerinize güvenmediğiniz sürece akordeon düzenleri ve animasyonlar gibi seçenekleri de muhtemelen kaçıracaksınız.
İşleri basit tutmak istiyorsanız ve sayfanızı elle oluşturmanın size göre bir yol olduğunu düşünüyorsanız tek yapmanız gereken WordPress kontrol panelinizde Sayfalar > Yeni Ekle seçeneğine gitmektir. Daha sonra, tıpkı başka herhangi bir gönderiye veya sayfaya içerik eklediğiniz gibi, tüm soru ve yanıtlarınızı girip biçimlendirebilirsiniz:
WordPress editörü
Ancak Blok Düzenleyiciyi kullanarak bu süreci iyileştirmek mümkündür . Sütunlar bloğu da dahil olmak üzere etkileyici düzenler elde etmenize yardımcı olabilecek birkaç blok vardır :
Profesyonel ve okunabilir bir SSS sayfası oluşturmak için Alıntı , Tablo veya Medya ve Metin bloklarını kullanmayı da düşünebilirsiniz .
Özet
Müşterilere destek sağlamak onları elde tutmanın ve hatta gelirinizi artırmanın akıllıca bir yolu olsa da, muhtemelen tüm gününüzü sorulara yanıt vererek geçirmek istemezsiniz. WordPress sitenizde bir SSS bölümü (veya daha iyisi bir Kaynak Merkezi ) oluşturmak, müşterilerinizin kendi sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilir.
Kaynak