Genel

WordPress için En İyi Güvenlik Eklentileri 2023

[ad_1]

WordPress günümüzün en popüler CMS sistemi olarak kabul edilir. Dünyadaki tüm web sitelerinin yüzde 30’undan fazlası bu güçlü CMS’ye güvenir. Bununla birlikte, diğer tüm yazılımlar gibi WordPress de çeşitli siber saldırı türlerine karşı savunmasızdır. Bazı güvenlik teknolojisi şirketleri, internetteki WordPress destekli web sitelerinin yüzde 25’inden daha azının güvenli olduğunu tahmin etmektedir, diğer tüm siteler çok kolay bir şekilde bilgisayar korsanlarının hedefi haline gelebilir.

“Nulled” WordPress temaları ve eklentileri kullanan web sitelerinin siber saldırıya uğrama şansı daha yüksektir. “Nulled” temaların veya eklentilerin dosyalarının içine, potansiyel bilgisayar korsanlarına bir web sitesi üzerinde tam kontrol sağlayan kötü amaçlı kodlar enjekte edilir. Bir web sitesine yapılan siber saldırıların en yaygın ikinci nedeni, güvenliği ciddiye almayan bir hosting şirketinden kaynaklanır. Günümüzde birçok hosting şirketi vardır, ancak bunlardan birkaçı temel güvenlik standartlarını karşılamaz. Bu nedenle kendini kanıtlamış hosting sağlayıcılarını seçmenizi tavsiye ederiz, neredeyse hepsinin WordPress siteleri için özel olarak tasarlanmış hosting planları vardır.

“Nulled” yazılım kullanmadığınızı ve WordPress sitenizin çok iyi bir hosting sağlayıcısı tarafından barındırıldığını hayal edin. Bu bile sitenizin bilgisayar korsanları tarafından siber saldırıya uğramayacağı konusunda yeterli bir garanti değildir. Hack saldırılarına karşı tam ve %100 koruma olmasa da sitenizi güvende tutmaya yardımcı olacak bazı araçlar vardır. Bu araçlardan bazıları bilgisayar korsanlarının işlerini zorlaştırırken, bazıları da yaygın siner saldırıları tamamen ortadan kaldırarak sitenizin güvenli ve işlevsel kalmasını sağlar.

Herkesin Siber Güvenliğe İhtiyacı Var

Eğer sadece küçük bir işletme işlettiğiniz için siber saldırıya uğramaktan endişelenmiyor ve kimsenin radarında olmadığınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Hackerlar sadece büyük işletmeleri hedef almaz. Düşük hacimli işlemlere ve küçük bir veri tabanına sahip küçük bir işletme olsanız bile, yine de siber saldırılara açık olursunuz. Çünkü gerçek şu ki, bilgisayar korsanları herkesi hedef alır.

İstatistiklere göre siber saldırıların %43’ü, küçük işletmeleri hedef almaktadır ve küçük işletmelerin yalnızca %15’inden azı web sitelerini güvence altına almış durumdadır.

WordPress için En İyi Güvenlik Eklentileri 2023

Aşağıdaki listede WordPress için en iyi güvenlik eklentilerini bulabilirsiniz:

1- Wordfence Eklentisi

Wordfence piyasadaki en iyi güvenlik araçlarından biridir. Aktif olarak 5 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Bazen farklı koruma türleri için birkaç farklı eklentiye ihtiyaç duyarsınız, ancak Wordfence’in birkaç entegre aracı vardır, böylece tek bir eklentiyle neredeyse her şeyi yapabilirsiniz.

Bu harika eklentinin en önemli özelliklerinden bazıları aşağıdakileri içerir:

  • Her türlü tehdidi proaktif olarak engelleyecek WAF (web uygulaması güvenlik duvarı) hizmeti sunar.
  • WordPress dosyalarınızı kötü amaçlı kodlara karşı tarayacak Kötü Amaçlı Yazılım Tarama aracı sağlar.
  • Yönetici erişimi elde etmek ve sitenizi çalmak için sitenizde oturum açma girişimini tespit edecek oturum açma ve kaba kuvvet koruması sağlar.
  • Bilgisayar korsanlarını IP adresine veya coğrafi konuma göre engelleyebilme (tek tek veya birlikte) özelliğine sahiptir.
  • Kullanıcı arayüzü oldukça kolaydır.

Bu eklentinin farklı işlevleri yerine getiren çeşitli araçları entegre ettiğini bilmeniz önemlidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, belirli görevler için birkaç eklentiye ihtiyacınız vardır, ancak Wordfence kullanarak her şeyi yapabilirsiniz. Kötü amaçlı yazılım veri tabanı düzenli olarak güncellenir, böylece siteniz en son tehditlere karşı güvende olur.

Wordfence’i denemek istiyorsanız, WordPress üzerinden ücretsiz sürümü edinebilirsiniz. Premium sürüm çok daha fazla seçenek ve daha fazla proaktif koruma seviyesi sunar ve yıllık 119 dolardır. Yıllık 490 dolar olan Wordfence Care ve yıllık 950 dolar ödeyeceğiniz Wordfence Response olmak üzere 2 premium paketi daha vardır.

2. Hide My WP Eklentisi

WordPress için harika güvenlik eklentilerinden bir diğeri de Hide My WP eklentisidir. Bu eklenti herhangi bir gelişmiş koruma mekanizmasına sahip değildir, çalışması tamamen farklı bir sisteme dayanmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi, bu eklenti web sitenizin WordPress üzerinde çalıştığını gizleyecektir. En gelişmiş CMS tespit servislerinden bazıları bile hangi CMS olduğunu tespit edemez. Bu sayede bilgisayar korsanları sitenizin hangi CMS’ye dayalı olduğunu bilemez. Bu, bilgisayar korsanının işini ve olası siber saldırılarını zorlaştırmak için yeterlidir. Bu eklenti temel olarak size belirsizlik yoluyla güvenlik sağlar. Sitenizdeki diğer güvenlik önlemlerinin yanı sıra, ne üzerinde çalıştığına dair bir sis perdesi kesinlikle güvenliğini daha da artıracaktır.

Bu eklenti tamamen güvenlidir ve tüm tema ve eklentilerle uyumlu olduğunu iddia eder. Etkinleştirildikten sonra aktif tema adını gizler, eklentileri gizler ve wp-admin ve giriş bağlantısı değiştirir. Mükemmel ve net arayüzünde, IP adresine göre WordPress web sitenizdeki potansiyel siber saldırıları ve şüpheli etkinliklerin zamanını izleme imkanı vardır. Bu eklentinin en güzel yanı, IP adreslerini tek tek kara listeye alma yeteneğidir.

Bu eklentinin iki ticari versiyonu bulunmaktadır. İlk üyelik paketi “Normal” olarak adlandırılır ve sadece 27 dolar tutarındadır. Bunu 1 sitede kullanabilirsiniz. İkinci paket “Genişletilmiş” olup 99 dolar tutarındadır ve 5 sitede kullanabilirsiniz. Bu 2 üyelik paketi arasında işlevsellik açısından hiçbir fark yoktur, tek fark eklentiyi yükleyebileceğiniz site sayısıdır.

3. All In One WP Security & Firewall Solution Eklentisi

Bu güvenlik eklentisi popülerdir ve WordPress web sitenizi güvende tutmak için birçok harika seçenek sunar. Her ne kadar ücretsiz bir eklenti olsa da, yalnızca birçok premium eklenti tarafından sunulan bazı araçlar içerir.

Bu ücretsiz eklenti, aşağıdakiler gibi birçok harika seçenek sunar:

  • Kaba kuvvet koruması ve başarısız giriş sayısını sınırlama ve kullanıcıları güçlü parolalar kullanmaya zorlama imkanı vardır.
  • Siteniz herkese açık kayıtlara izin veriyorsa, kayıt sayfası korumasını etkinleştirebilirsiniz.
  • IP adreslerini kara listeye veya beyaz listeye ekleyebilme.
  • Harika bir iş çıkaran uygulama güvenlik duvarı.
  • Çekirdek WordPress dosyaları içindeki dosyaların izinlerini kontrol etmenin yanı sıra tema ve eklentilerin izinlerini de kontrol eder.

Bu eklentiyi kullanan kullanıcıların en büyük avantajı, eklentinin tamamen ücretsiz olmasıdır. Ayrıca kullanıcı arayüzü harika ve çok nettir.

Bu eklentinin sahip olmadığı tek araç bir kötü amaçlı yazılım tarayıcısıdır, ancak sonuçta ücretsiz bir eklenti olduğu için bu, büyük bir şikayet olarak kabul edilemez.

4. Jetpack Security Eklentisi

Jetpack Security eklentisi WordPress web siteleri için mevcut en iyi güvenlik çözümlerinden biridir. Tek dezavantajı ücretsiz bir sürümünün olmaması olabilir. Sadece premium bir eklenti olması, satın almaya karar vermeden önce eklentiyi deneyemeyeceğiniz anlamına gelir. Ancak, bu eklentinin arkasında WordPress.com ve WooCommerce’in arkasındaki şirket olan “Automattic” olduğunu bildiğinizde, WordPress için en iyi güvenlik eklentilerinden biri olması gerektiğini anlayabilirsiniz.

Bu eklenti, sitenizi sürekli olarak sağlıklı ve işlevsel tutacak çok güçlü üç araca sahiptir. İlk seçenek “Jetpack Backup” olup sayfalarınızı otomatik olarak Jetpack sunucularına yedekleyen bir araçtır. Yedekleme günlük olarak yapılır. Muhtemelen bu seçenek nedeniyle eklentinin ücretsiz sürümü yoktur, çünkü yedekleme sunucuda kaynak ve alan tüketir. Diğer bir seçenek ise “Jetpack taraması “dır ve görevi sitenizin yedeklenmiş sürümünü kötü amaçlı kod aramak için taramaktır ve bu kod bulunursa tek bir tıklama ile ortadan kaldırmanız mümkündür. Üçüncü önemli seçenek ise “Jetpack Anti-spam “dir ve görevi iletişim formlarınızı ve yorum alanlarınızı SPAM’dan korumaktır.

Kullanabileceğiniz başka özellikler de vardır ve bunlar kaba kuvvet koruması, etkinlik kaydı ve her türlü tehdit veya saldırıyı önlemek için farklı etkinlik türlerinin izlenmesidir.

Bu eklentinin üç ticari versiyonu bulunmaktadır.

  • İlki “Backup” ve adından da anlaşılacağı gibi sayfalarınızı yedekleyebilmenizi sağlar. Bu sürümün aylık ücreti 3,93 dolarıdır ve yıllık olarak ücretlendirilir.
  • İkinci sürüm ise yedekleme, kötü amaçlı yazılım taraması ve SPAM koruması seçeneklerini içeren “Security” sürümüdür. Bu sürümün ücreti aylık 9,93 dolardır ve yılda bir kez ücretlendirilir.
  • Üçüncü versiyon “Complete” olup aylık 39,93 dolardır ve yılda bir kez ücretlendirilir ve bu eklentide bulunan tüm seçenekleri sunar.

5. WP Activity Log Eklentisi

WP Activity Log bir başka harika WordPress eklentisidir ve adından da anlaşılacağı gibi WordPress sitelerinizdeki her türlü etkinliği izlemek için tasarlanmıştır. Kullanıcı etkinliği veya yönetici etkinliği olması fark etmez, WP Activity Log web sitenizdeki tüm eylemleri kesinlikle takip eder. Birisi bir eklenti yüklediğinde veya düzenlediğinde, birisi bir yazı oluşturduğunda veya düzenlediğinde veya birisi WordPress kurulumunuzdaki herhangi bir ayarı değiştirdiğinde, bu eylemleri izleyebilirsiniz. Bu eklenti basitçe web sitenizde gerçekleştirilen her eylemi kaydeder.

Bu eklentinin en iyi özelliklerinden bazıları aşağıdakileri içerir:

  • Bildirimleri ayarlayabilme ve sitedeki değişikliklerden meydana geldikleri anda haberdar olma.
  • Çok kolay sorun giderme. Sorunun ne olduğunu tahmin etmek zorunda kalmadan, eklenti içindeki etkinlikleri kontrol edin ve her türlü sorunu çözün.
  • Kullanıcı aktiviteleri ile herhangi bir rapor oluşturma seçeneği.
  • Olası saldırıları veya yetkisiz faaliyetleri önlemek için şüpheli davranışların hızlı bir şekilde tanımlanması. Proaktif davranırsanız, büyük olasılıkla siber saldırıyı en başında engellersiniz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu eklenti kesinlikle tüm etkinlikleri izleyebilir. Ancak, bu yorucu olabilir ve günlükler ve istatistiklerle boğulabilirsiniz. Bu nedenle, aşağıdaki gibi bazı önemli etkinlikleri takip etmek en iyisidir:

  • Yeni kullanıcıların kaydı.
  •  İster çekirdek dosyalar ister tema ve eklenti dosyaları olsun, WordPress dosyalarındaki değişiklikler.
  • Kullanıcı profilinde izinler, şifre, e-posta, iletişim bilgileri, profil fotoğrafları vb. gibi değişiklikler.
  •  Herhangi bir eklenti veya temanın yüklenmesi, değiştirilmesi veya silinmesi.
  • WordPress kontrol panelinde yalnızca site yöneticisi tarafından değiştirilmesi gereken seçeneklerde yapılan değişiklikler.
  •  Başarısız giriş denemelerinin sayısı.
  • Var olmayan sayfalar veya 404 sayfaları.
  • Kullanıcı izinleri veya rol değişiklikleri.
  •  Belirli tabloları ekleme veya silme gibi veri tabanı etkinlikleri ve diğer birçok yararlı günlük.

Bu eklentiyi kurduktan ve etkinleştirdikten sonra, temel yapılandırma boyunca size rehberlik edecek bir sihirbaza sahip olacaksınız. Bu sayede ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz tüm seçenekleri hemen ayarlayabilirsiniz.

6. Sucuri

Sucuri, web sitenizi korumanın birçok yolu olması nedeniyle birçok küçük işletme tarafından en iyi WordPress güvenlik eklentisi olarak kabul edilir. Bunlar arasında kötü amaçlı yazılım taraması, kaba kuvvet ve DDoS (hizmet reddi) saldırısı izleme ve diğer güvenlik saldırılarına karşı koruma yer alır.

Güvenlik etkinliği denetimine sahip ücretsiz bir eklentidir. Ayrıca bütünlük ve kara liste izleme, güvenlik güçlendirme ve güvenlik tehdidi bildirimlerine sahiptir. Fakat web sitesi güvenlik duvarı ve 12 saatte bir gibi daha sık taramalar gibi daha gelişmiş özellikler istiyorsanız, premium sürümü tercih edebilirsiniz.

Sucuri’nin en iyi özellikleri aşağıdakileri içerir:

  • Paketlerinde bulunan birden fazla SSL sertifika varyasyonu
  • Sohbet ve e-posta yoluyla ulaşılabilen müşteri hizmetleri
  • Web sitenizde bir tehdit algılandığında anında bildirimler
  • Bazı planlardan gelişmiş DDoS koruması
  • Kara liste ve dosya bütünlüğü izleme, kötü amaçlı yazılım taraması ve güvenlik sağlamlaştırma

Sucuri ayrıca azaltılmış sayfa yükleme süresi ile web sitenizde gezinmenin daha kolay olmasına yardımcı olur. Bu, ziyaretçinizin web sayfanızın yüklenmesini beklerken hayal kırıklığına uğramayacağı anlamına gelir.

WordPress’in günümüzün en iyi CMS’sidir, ancak yine de farklı siber saldırı türlerine karşı hassastır. WordPress geliştiricileri güvenlik için çok fazla zaman harcasa da, güvenlik açıkları olan ve sitenizin saldırıya uğramasını kolaylaştıracak bir eklenti yükleme şansınız her zaman vardır. Şu anda mevcut olan en iyi güvenlik araçlarından bazıları yukarıdaki listelediklerimizden oluşmaktadır ve size en uygun olanı bulmak ve ihtiyacınız olan koruma düzeyine göre size kalmıştır.

[ad_2]
Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

betrupi betrupi giri deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler şişli escort Ankara escort bursa escort bursa escort tuzla escort avcılar escort ataşehir escort pendik escort anadolu yakası escort ümraniye escort escort bursa escort ankara bursa escort izmit escort bursa escort ankara escort şişli escort istanbul escort bakırköy escort mecidiyeky escort işli escort toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com şişli escort

Kapalı