Genel

WordPress E-ticaret Sitesi Kurmak – Hosting.com.tr

[ad_1]

Hosting Fiyatları

Fiziksel bir işletmeniz varsa ve artık çevrimiçi de satış yapmak istiyorsanız ya da yeni bir çevrimiçi işletme kurmak istiyorsanız, iyi bir e-ticaret sitesine sahip olmanız çok önemlidir. E-ticaret siteleri, ürünleri online olarak hızlı, kolay ve en önemlisi güvenli bir şekilde satmanıza olanak tanır.

Popüler içerik yönetim sistemi WordPress de dahil olmak üzere, birçok popüler e-ticaret platformu, çevrimiçi mağazanızı oluşturmanıza olanak tanır. Fakat WordPress WooCommerce %28,24 ile en yüksek pazar payına sahiptir. 

Büyük bir çoğunluğun yaptığı gibi siz de e-ticaret web sitenizi WordPress kullanarak oluşturmak istiyorsanız, ne tür gereksinimleriniz olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini anlamanız gerekir. 

E-Ticaret Web Siteniz İçin Neden WordPress Kullanmalısınız?

WordPress, en iyi bir e-ticaret platformlarından biri olarak bilinir ve düzgün bir şekilde kurulduğunda çok etkilidir. 

Peki e-ticaret’te neden WordPress tercih edilmelidir?

İlk olarak, WooCommerce ücretsiz, açık kaynaklı, son derece özelleştirilebilirdir ve mağaza sahiplerine tam yetki sağlar. Böylece mağazanızda yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri herhangi bir kısıtlama olmaksızın yapabilirsiniz. 

İkincisi, WooCommerce mağazanızı geliştirebileceğiniz yüzlerce WordPress eklentisi, birçok ücretsiz ve premium tema seçeneği mevcuttur.

Son olarak, güvenli ve esnek ödeme entegrasyonları ile herhangi bir ürünü, abonelik hizmetini satabilir veya kar amacı gütmeyen bir kuruluş için para toplayabilirsiniz.

WordPress E-ticaret Sitesi Kurmak

WordPress ile herhangi bir site oluşturmak şaşırtıcı derecede hızlı ve kolaydır. E-ticaret sitenizi çalışır duruma getirmek için sadece birkaç temel adımdan geçmeniz gerekir.

Wordpress E-ticaret Sitesi Kurmak
WordPress E-ticaret Sitesi Kurmak

Elbette siteniz teknik olarak çevrimiçi ve kullanıma hazır hale geldikten sonra bile önünüzde çok iş vardır. Örneğin, çevrimiçi mağazanızı kurduktan sonra bile tüm ürünlerinizi eklemeniz, fiyatları belirlemeniz ve diğer görevleri tamamlamanız gerekir.

WordPress ile e-ticaret sitenizi kurmak için atmanız gereken adımlar:

  1. Niş Sektörünüzü Belirleyin
  2. Bir Alan Adı Tescil Edin
  3. Bir Hosting Hizmeti Satın Alın
  4. SSL Sertifikası Alın
  5. WordPress’i Yükleyin
  6. Uygun Bir Woocommerce Teması Seçin
  7. WooCommerce’i yükleyin
  8. Mağaza Yönetimi İçin Uygun Eklentileri Kurun

1. Niş Sektörünüzü Belirleyin

WooCommerce mağazanızı kurmadan önce, emin olmanız gereken ilk şey e-ticaret nişiniz olmalıdır. WooCommerce nişiniz, markanızın ne konuda uzmanlaştığını ve neyi temsil ettiğini tanımlar. Niş alanınızı daraltmak, hedefinizi anlamanıza ve daha iyi müşteri memnuniyeti ve geri dönüşler almanıza yardımcı olur. Ek olarak, aynı zamanda hedef müşterilerinizi segmentlere ayırmanızı da olanak sağlar.

Çevrimiçi Mağazanız İçin Bir Niş Nasıl Seçilir?

Kurulum adımlarına geçmeden önce nişinizden emin olmak için kendinize aşağıdaki soruları sormanız gerekir:

2. Bir Alan Adı Tescil Edin

Bir e-ticaret sitesi kurmanın ikinci adımı, bir alan adı bulmaktır. Bir alan adı, e-ticaret web sitenizin adresi gibidir. Belirli bir web sitesini ziyaret etmek için genellikle tarayıcının adres çubuğuna girdiğiniz isimdir. 

Bir alan adı satın almak için belirli bir miktar ödeme yapmanız gerekir. Fakat daha uygun ücretlerle bir alan adı kaydetmek isterseneniz, Türkiye’nin en popüler domain kayıt şirketlerinden biri olan Hosting.com.tr, alan adı kaydı için en uygun ücretleri sunar.

3. Bir Hosting Hizmeti Satın Alın

Hosting hizmeti, web sitenizin depolanacağı yerdir ve bir kullanıcı web sitesine erişmeye çalıştığında, web içeriği hosting şirketinin sunucuları tarafından sağlanır. Hosting sağlayıcı seçimi sitenizin performansını belirlediğinden, mağazanıza uygun olanı seçmeniz gerekir.

Hosting.com.tr – WordPress Hosting

Hosting.com.tr,  WordPress siteniz için sürekli ve mükemmel performans sağlamanıza yardımcı olacak WordPress hosting planları sunar. Üstün altyapı, düşük yoğunluklu sunucular, bulut mimarisi, içerik dağıtım ağı ve çoklu önbellek katmanlarını içerir. Sitenize gelen dinamik içerik taleplerinin hızlı bir şekilde ele alınmasını sağlar ve sonuç olarak müşterilerinizin harika bir deneyim yaşamasına olanak tanır.

Ayrıca, Hosting.com.tr panel arayüzü aracılığıyla web sitenizi ve farklı yönlerini doğrudan yönetmeyi kolayca halledebilirsiniz. Bu şekilde, e-posta hesabı ve güvenlik ayrıntıları gibi hosting’in diğer yönlerini de kolayca kontrol edebilirsiniz. 

Ayrıca, otomatik yedeklemeler ve tek tıklamayla geri yükleme işlemi gibi özellikler, WordPress sitenizi yönetirken ihtiyaç duyacağınız her şeyi sağlar.

Özellikler

Hosting.com.tr WordPress hosting hizmetinin bazı ek özellikleri ise aşağıdaki şekildedir:

  • Karmaşık yapılandırma süreçleri hakkında endişelenmenize gerek kalmadan hızlı bir web sitesine sahip olmanızı sağlar.
  • Geri yüklemeleri ve e-posta hesaplarını yönetmeyi kolaylaştıran cPanel arayüzü sağlar.
  • Ek kaynakların sorunsuz bir şekilde tahsis edilmesini sağladığı için ölçeklendirilmesi kolaydır.
  • Sahip olabileceğiniz sorunları çözecek, harika bir destek ekibine sahiptir.

4. SSL Sertifikası Alın

Çevrimiçi mağazanızı oluşturmaya devam etmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken başka bir önemli husus daha vardır. Bu da SSL sertifikası almaktır. SSL veya Secure Sockets Layer, sunucunuz ve tarayıcılarınız arasındaki iletişimi şifreleyen bir güvenlik teknolojisidir. Bu, mağazanızdaki işlemlerin güvenliğini sağlar ve ayrıca müşterileriniz arasında bir güvenlik duygusu yaratır.

WooCommerce, SSL sertifikası olmayan bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza olanak tanır. Ancak, bu önerilen bir adımdır. Ayrıca SSL’in yarattığı güven algısı mağazanızın güvenilirliğini artırmaya da yardımcı olacaktır. 

Neyse ki tüm Hosting.com.tr WordPress hosting planlarında SSL ücretsizdir.

İlgili İçerik: SSL Nedir, Nasıl Çalışır?

5. WordPress’i Yükleyin

Bir e-ticaret mağazası oluşturmanın bir sonraki adımı WordPress’i yüklemektir. Hosting.com.tr WordPress hosting planları tek tıklamalı bir WordPress kurulumu sağlar.

WordPress’i FileZilla gibi bir FTP istemci yazılımı kullanarak veya hosting hizmetinizin kontrol panelini kullanarak manuel olarak da yükleyebilirsiniz.

İlgili İçerik: Adım Adım Resimli WordPress Kurulum Rehberi

6. Uygun Bir Woocommerce Teması Seçin

Bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için atmanız gereken adımlardan biri de, WordPress siteniz için bir tema seçmektir. WordPress, çok sayıda temanın yardımıyla yeni başlayanların bile tasarım fikirlerini doğru bir şekilde elde etmelerine yardımcı olacak harika seçenekler sunar. WooCommerce ile bir çevrimiçi mağaza oluşturmaya çalıştığınız için, WordPress için WooCommerce uyumlu bir temaya aramak daha mantıklıdır.

Bir tema, ürünlerinizi iyi bir şekilde tamamlayan sade bir estetiğe sahip olmalıdır. Ayrıca temanın, bir e-ticaret teması için temel unsurlar olan duyarlı ve SEO dostu bir tasarıma sahip olduğundan da emin olmanız gerekir. Bir tema seçtiğinizde, düzenli olarak güncellenip güncellenmediğini ve ayrıca hızlı destek seçeneklerinin olup olmadığını da kontrol edin.

Gereksinimlerinize göre ücretsiz veya premium bir tema seçebilirsiniz. Temel özelliklere sahip uygun maliyetli bir seçenek arıyorsanız, WordPress için ücretsiz bir tema yeterli olabilir. Ancak, daha gelişmiş özellikler ve özelleştirme seçeneği istiyorsanız, premium bir tema seçmeniz gerekebilir.

İlgili İçerik: En İyi WordPress E-Ticaret Temaları

İlgili İçerik: ThemeForest Nedir? ThemeForest Üzerinden WordPress Teması Nasıl Alınır?

İlgili İçerik: SEO Analizi Nasıl Yapılır? Yeni Başlayanlar İçin SEO Analiz Rehberi

İlgili İçerik: E-Ticaret Siteleri İçin SEO Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gereken 3 Temel SEO Optimizasyonu

İlgili İçerik: WordPress SEO: WordPress SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

7. WooCommerce’i yükleyin

WordPress siteniz hazır olduğunda, mağazanızın belirli yönleriyle başlayabilmeniz için WooCommerce’i yükleyebilirsiniz. WooCommerce, web sitenize e-ticaret işlevselliği kazandıracak WordPress için ücretsiz bir eklentidir.

WooCommerce’i doğrudan WordPress sitenizin eklentiler bölümünden yükleyebilirsiniz. 

Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • WordPress yönetici panelinde Eklentiler’e gidin.
  • Yeni Ekle düğmesini tıklayın. 
  • WooCommerce’i arayın. 
  • Sonuçlardan WooCommerce’e gidin ve Şimdi Yükle düğmesini ve ardından Etkinleştir düğmesini tıklayın. 
  • WooCommerce artık sitenize yüklenecek ve etkinleştirilecektir.

Eklenti zip dosyasını WooCommerce eklenti deposundan da indirebilir ve yükleyebilirsiniz

WooCommerce’i yükledikten sonra, ürün eklemeden önce bazı temel sayfalar oluşturmanız gerekir. Kurulum sihirbazı, WooCommerce’in temel ayarlarında size yardımcı olacaktır.

İlgili İçerik: Woocommerce Nedir? WordPress ile E-Ticaret Yapmanın En Elverişli Yolu

8. Mağaza Yönetimi İçin Uygun Eklentileri Kurun

WordPress ve WooCommerce kullanarak bir çevrimiçi mağaza kurmanın son adımı, sizin için yararlı olan eklentileri seçmek olacaktır. WordPress ekosistemi, çeşitli özelliklere sahip çok sayıda ücretsiz ve premium eklenti sunar. WooCommerce’in kendisi de, çok çeşitli ücretsiz ve premium eklentiler sunan bir uzantı mağazasına sahiptir. Ek olarak, WordPress deposundan ve tanınmış üçüncü taraf geliştiricilerden de ücretsiz eklentiler indirebilirsiniz.

Daha önce WordPress kullandıysanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda eklenti olduğunu bilirsiniz. Bu aynı zamanda e-ticaret odaklı eklentiler için de geçerlidir. Dikkate alınması gereken bazı harika eklentiler aşağıdakileri içerir:

WooCommerce: WooCommerce eklentisi, e-ticaret siteleri için en popüler seçeneklerden biridir. Size tüm öğelerinizi listeleyebileceğiniz ve ziyaretçilere birçok bilgi sağlayabileceğiniz bir vitrin sunar.

OptinMonster: Gelecekte olası satışlar oluşturmak için e-posta veya diğer bilgileri toplamak istiyorsanız, bu harika bir seçenektir. Kullanımı kolay ve çok etkilidir.

Yoast SEO: Yoast SEO, WordPress için en popüler SEO eklentisidir. Sitenizin arama motorları için sıralamasını iyileştirmek için neler yapabileceğiniz konusunda size harika ipuçları ve tavsiyeler verir.

WP Super Cache: Ne tür bir site yapıyor olursanız olun, WP Super Cache harika bir eklentidir. Sitenizin daha sorunsuz çalışmasına ve ziyaretçilere daha iyi bir genel deneyim sunmaya yardımcı olur.

Sitenizin sahip olduğu belirli gereksinimlere bağlı olarak kullanabileceğiniz birçok başka eklenti vardır. WordPress platformuyla ilgili harika bir şey, eklentileri hızlı ve kolay bir şekilde ekleyip kaldırabilmenizdir, böylece bir şeyleri test edebilir ve sevdiğiniz eklentileri kullanabilirsiniz.

WordPress E-ticaret Sitesi Kurmayla İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. WordPress E-Ticaret Web Sitesi Oluşturmak Ne Kadar Sürer?

Her şeyi planladıysanız, e-ticaret web sitenizi bir saatten daha kısa sürede hazır hale getirebilirsiniz. Daha önce bu tür bir şey yapmadıysanız, çoğu durumda tamamlanması bir gün kadar sürer.

2. WordPress E-Ticaret Web Sitesi Kurmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Siteyi kendi başınıza kuruyorsanoz, 50 doların altında bir fiyata tamamlayabilirsiniz. Yalnızca alan adınızı ve ilk ayın hosting hizmetini kaydettirmek için ödeme yapmanız gerekir. WordPress’in kullanımı ücretsizdir, ayrıca ücretsiz olan bazı e-ticaret eklentileri sunar. Premium e-ticaret çözümlerini kullanmak istiyorsanız, maliyeti daha fazla olacaktır.

3. Bir E-Ticaret Sitesinde Blog Sahibi Olabilir misiniz?

WordPress, sitenin başka bir bölümünde bir bloga sahip olmanıza olanak tanır. Bu, sitenizi oluşturmak ve arama motorlarında sıralamaya sokmak için harika bir stratejidir.

4. Bir E-Ticaret Sitesinde Ödemeler Nasıl Alınır?

Ödemeleri kabul etmek için birçok seçenek vardır. Çoğu e-ticaret eklentisi, Visa, MasterCard ve diğer popüler seçenekleri kabul etmenize olanak tanıyan bir tür ödeme işleme seçeneğiyle birlikte gelir. Ayrıca kredi kartlarını, banka kartlarını, PayPal’ı, kripto para birimlerini ve daha fazlasını kabul etmenize olanak tanıyan özel bir ödeme işleme çözümü de kullanabilirsiniz.

İlgili İçerik: 10 Adımda E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?SEO Analizi Nasıl Yapılır? Yeni Başlayanlar İçin SEO Analiz Rehberi


Post Views:
27

Domain Sorgulama
[ad_2]
Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

betrupi betrupi giri deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler şişli escort Ankara escort bursa escort bursa escort tuzla escort avcılar escort ataşehir escort pendik escort anadolu yakası escort ümraniye escort escort bursa escort ankara bursa escort izmit escort bursa escort ankara escort şişli escort istanbul escort bakırköy escort mecidiyeky escort işli escort toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com şişli escort

Kapalı