Genel

WordPress Uzmanı

[ad_1]

WordPress tüm dünya genelinde sıkça kullanılan internet sitelerinin hazırlanmasına imkan sağlayan, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemidir. WordPress ile güçlü ve seo dostu siteleri, ekonomik bütçeler ile hazırlamak mümkündür. Böyle olunca da WordPress tercih edenlerin sayısı günden güne artmaktadır.

WordPress ile site yapmak için kodlama bilgisine çok fazla ihtiyaç duyulmasa da, iş profesyonel bir web sitesi yapmaya gelince teknik bilgi gerekliliği kaçınılmaz olmaktadır. Bu durumda WordPress ile site sahibi olmak isteyen firma veya kişiler WordPress uzmanı arayışına girmektedirler.

WordPress hakkında merak edilenleri ilgili yazılarımızdan okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz:

  • WordPress Nedir, Nasıl Kullanılır?
  • WordPress ile Neler Yapılabilir?
  • WordPress Site Yapımı

WordPress Uzmanı Nedir?

WordPress uzmanı, WordPress sistemine iyi derecede hakim, ihtiyaçlar doğrultusunda WordPress’i özelleştirebilen, tema ve eklentileri tanıyan, WordPress’e gerekli tüm güvenlik ve hız optimizasyonlarını sorunsuz yapabilen, ayrıca WordPress SEO optimizasyonuna iyi derece hakim kişi veya ekiplerdir. WordPress uzmanı, oluşan hata ve arızalara da hızlı ve sorunsuz çözümler üretebilen profesyonel kişilerdir.

Freelance WordPress Uzmanı

Freelance WordPress uzmanı denildiğinde en çok tercih edilen uzman Batuhan Özyavru olmaktadır. Freelance kelime anlamı olarak serbest çalışan demektir. Freelancer çalışan WordPress uzmanlarını tercih etmeniz size bir çok fayda sağlar. Bunların en başında maliyet gelmektedir. Freelancer çalışan WordPress uzmanları, ajans ve ekiplere göre daha uygun bütçeli işler yaparlar.

Ayrıca freelance WordPress uzmanı ile çalışmak birebir temas halinde çalışmak olduğundan işler çok daha hızlı ve sorunsuz ilerler.

Bu sebeple freelance web tasarım hizmeti arayışına olan ilgi günden güne artmaktadır. Freelance İzmir web tasarım, WordPress uzmanı arayışlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WordPress Uzmanı Ne Yapar?

WordPress uzmanı olan kişi veya ekipler ile çalışarak profesyonel WordPress web sitesine sahip olabilir ve sonrasında sitenizin stabil kalması için destek alabilirsiniz.

WordPress uzmanı, WordPress ile istenilen tasarımları hayata geçirerek özgün siteler hazırlar. Bir WordPress web sitesinin ihtiyaç duyacağı, arama motoru optimizasyonu, hız optimizasyonu ve güvenlik optimizasyonu gibi işlemleri sorunsuz yerine getirir.

Böylece web siteniz, markanıza, işinize, ürün ve hizmetlerine sorunsuz hizmet eden bir yapıya dönüşür. Profesyonel bir web sitesinin önemi azımsanmayacak düzeydedir. Bu sebeple işinize yapacağınız en iyi yatırımlardan birisi profesyonel bir web site olacaktır.

WordPress Uzmanı Hangi Hizmetleri Verir?

WordPress uzmanı olarak hizmet veren kişi veya ekipler, WordPress ile hazırlanacak olan projenin destek ve eğitimi dahil tüm aşamalarında hizmet verirler. WordPress ile site geliştirirken izlenilen yol şu şekildedir:

  • Analiz: Yapılacak olan işler analiz edilir ve bir yol haritası çizilir.
  • Teklif: Yapılacak olan işler tekliflendirilir.
  • Kurulum: WordPress kurulumu ve kurulum sonrası ayarları yapılır.
  • Özel Tasarım: WordPress üzerine özgün, modern, özel tasarım uygulanır.
  • Grafik Tasarım: İhtiyaçlar doğrultusunda grafik tasarım desteği verilir.
  • Eklenti (Plugin) Kullanımı: Doğru ve yeterli eklenti kullanımları sağlanır. Fazla eklenti kullanımından kaçınılır.
  • İletişim Formları: WordPress sitedeki tüm iletişim, talep formu gibi formlar sorunsuz tasarlanır.
  • Optimizasyon: WordPress sitenin güvenlik, hız ve seo optimizasyonları yapılır.
  • Çoklu Dil Seçeneği: Talep edilmesi durumunda WordPress site birden fazla dil seçeneği ile çalıştırılır.
  • Google Analytics Kurulumu: Talep edilmesi durumunda WordPress siteye Google Analytics kurulumu yapılır.
  • Facebook Piksel Kurulumu: Talep edilmesi durumunda WordPress siteye Facebook Piksel kurulumu yapılır.
  • SMTP Ayarları: Sitenin mail gönderebilmesi ve alabilmesi için gerekli ayarlar yapılır.
  • Test: Yapılan tüm işlemler test edilir ve sorunsuz çalıştığından emin olunur.
  • Eğitim: WordPress site kullanımı ile ilgili detaylı eğitim verilir.
  • Teslim: WordPress site sahibine teslim edilir.
  • Destek: Kullanım hakkında aklınıza takılanlar ve sitede oluşabilecek tüm arızalar desteklenir.

Neden WordPress Uzmanı Tercih Edilmelidir?

WordPress kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan site yapmaya imkan sağlayan bir yapı olsa da, teknik bilgi yetersizliği işin istenilen seviyede hazırlanmasına engel olabilir. Bu durumun da beraberinde getireceği bazı olumsuzluklar olacaktır.

  • Zamanın boşa harcanması.
  • Firmanın prestij kaybı yaşaması.
  • Boşa yapılan gereksiz masraflar.

Başta sitemi kendim yaparım düşüncesi, ilerleyen aşamalarda yerini bu olumsuzluklara bırakır. Bu olumsuzlukları yaşamamak adına bir WordPress uzmanı ile ilerlemek sizi başarıya götürür.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, web siteniz, ziyaret eden kişilerin işletmeniz hakkındaki görüşlerini yaklaşık %60 oranında etkilemektedir. Yani profesyonel olmayan bir web sitesine sahipseniz, işletmeniz ne kadar büyük ve güvenilir olursa olsun, ziyaretçinin aklında olumsuz bir algı oluşmaktadır. WordPress uzmanı ile çalışmak sizi bu kötü izlenimden kurtarır.

wordpress uzmanı nedir nasıl olmalıdır
WordPress uzmanı nedir nasıl olmalıdır

WordPress Uzmanı Nasıl Olmalıdır?

WordPress’e artan talep ile beraber WordPress uzmanı olduğunu iddia eden kişi sayısında da ciddi bir artış olmaya başlamıştır. WordPress kolay kurulabilen, tema ve eklentilerle desteklenen bir yazılım olduğu için biraz bilgi edinen kişiler WordPress uzmanı olduğunu söyleyerek iş yapmaktadır. Ancak bu noktada kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir nokta vardır ki, WordPress’de en nihayetinde bir yazılımdır ve web sitesi geliştirmek bir kaç video izleyerek öğrenilecek kadar basit bir iş değildir.

WordPress uzmanı olan kişilerin taşıması gereken özellikler şu şekildedir:

  • WordPress PHP yazılım dili ile geliştirilen bir sistemdir ve bu sebeple WordPress uzmanı kesinlikle yazılımcı olmalı ve WordPress fonksiyonlarını tanımalıdır. WordPress uzmanı olan kişi veya ekiplerin WordPress’e iyi hakim olması gerekmektedir.
  • WordPress MySQL veritabanı kullandığından, WordPress uzmanı MySQL ve phpMyAdmin‘e iyi derecede hakim olması gerekmektedir.
  • WordPress uzmanı mutlaka iyi derece HTML, CSS, Javascript ve jQuery bilgisine sahip olmalıdır.
  • WordPress tema ve eklentilerini iyi tanımalıdır.
  • Web sitesinin herhangi bir hata veya arızadan dolayı kapalı kalması ticari anlamda firma ve kuruluşlara zarar verir. Bu sebeple WordPress uzmanı, WordPress hata ve sorunlarını iyi bilmeli, hızlı ve kalıcı çözüm üretebilmelidir.
  • WordPress uzmanı hazır temalara bağımlı kalmadan özel tasarım yapabilecek profesyonellikte olmalıdır.
  • Google’da üst sıralarda yer alan bir site, işlek bir caddede dükkan sahibi olmaktan daha değerlidir. Bu sebeple, WordPress uzmanı aynı zamanda arama motoru optimizasyonu (SEO) bilgisine iyi derecede sahip olmalıdır.
  • WordPress uzmanı, güvenli, hızlı, modern, kullanıcı dostu ve seo odaklı WordPress siteler geliştirmelidir.
  • WordPress uzmanı, bakım ve güncellemeler ile WordPress siteyi sürekli sorunsuz ve güncel tutmalıdır.
  • WordPress uzmanı, WordPress sitenizi doğru kullanabilmeniz için size gerekli eğitim ve destekleri verebilmelidir.
freelance wordpress uzmanı
Freelance WordPress uzmanı

WordPress Uzmanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çalışacağınız WordPress uzmanına karar verirken dikkatli olmanız gereken bazı noktalar vardır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi WordPress uzmanı olan kişinin bir çok konuda iyi derece bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bu sebeple sizin de birlikte çalışacağınız WordPress uzmanına karar verirken iyi düşünmeniz önemlidir.

WordPress uzmanı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar:

  • Ulaşılabilirlik: Öncelikle en önemlisi WordPress uzmanı olduğunu iddia eden kişi veya ekiplerin ne kadar zamandır bu piyasada var olduğunu iyi anlamalısınız. Genelde yaşanan en büyük sıkıntıların başında “çalıştığımız kişi işimizi yarım bıraktı ve bir süredir kendisine ulaşamıyoruz” sorunu gelmektedir. Bu sebeple hem zaman hem paranızın boşa gitmemesi için çalışacağınız WordPress uzmanının güvenilir ve her zaman ulaşabilir olmasına önem vermelisiniz.
  • Bilgi: Yazızımın önceki bölümünde WordPress uzmanı olan kişi veya ekiplerin hangi bilgi birikimine ve tecrübelere sahip olmasından bahsetmiştik. Birlikte çalışacağınız WordPress uzmanının referanslarına ve tamamladığı projelere bakarak ne kadar bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu iyi analiz edin.
  • Tecrübe: Web tasarım, yazılım gibi konular her meslek grubunda olduğu gibi, uzun yıllar çalışarak ve emek verilerek öğrenilen konulardır. Bu sebeple çalışacağınız WordPress uzmanının ne kadar süredir bu işin içinde olduğunu, nasıl eğitimler aldığını, nasıl projeler içinde bulunduğunu iyi anlamaya çalışın. Batuhan Özyavru’nun tamamladığı çalışmaları incelemek için tıklayın.
  • Yorumlar: Sizden önce bu kişi veya ekiplerle çalışmış müşterilerin yorumlarına göz atın. Gerek Google üzerinden, gerek sosyal medyalardan, gerek diğer ortamlardan yapılan yorumları inceleyin. Batuhan Özyavru WordPress Uzmanı hakkındaki yorumları okumak için tıklayın.

WordPress Uzmanı Ücretleri

WordPress uzmanı ücretleri hakkında sabit fiyatlar aramak doğru bir hamle değildir. Size web tasarım kampanyası yapan, daha sizi anlamadan dinlemeden belli bir fiyat veren kişilerden uzak durmalısınız. Web tasarım fiyatları yapılacak olan projenin içeriğine göre belirlenir. Size baştan sabit fiyat veren kişi veya ekipler mutlakla size kalıplaşmış hazır işler satacaklardır. Oysa ki profesyonel bir web tasarım özgün olmalıdır.

WordPress uzman desteği fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

  • Web tasarım hizmetimiz hakkında detaylı bilgi alın.
  • WordPress hizmetimiz hakkında detaylı bilgi alın.
  • WooCommerce hizmetimiz hakkında detaylı bilgi alın.

WordPress Uzmanı yazısı ilk önce Batuhan Özyavru üzerinde ortaya çıktı.

[ad_2]
Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

betrupi betrupi giri deneme bonusu deneme bonusu deneme bonusu veren siteler angelbets.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler şişli escort Ankara escort bursa escort bursa escort tuzla escort avcılar escort ataşehir escort pendik escort anadolu yakası escort ümraniye escort escort bursa escort ankara bursa escort izmit escort bursa escort ankara escort şişli escort istanbul escort bakırköy escort mecidiyeky escort işli escort toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com şişli escort

Kapalı